Stage Big Data Specialist

Organisatie
Opleidingsniveau
Periode
Type
Vergoeding
Onbekend
Deze stage is niet meer vacant

Ga jij de collateral puzzel oplossen! Deze stage maakt het extra leuk voor je omdat je de theorie van de universiteit om kan zetten in praktijk.

 

Ga jij de collateral puzzel oplossen! Deze stage maakt het extra leuk voor je omdat je de theorie van de universiteit om kan zetten in praktijk. Door logisch nadenken ben je in staat om met oplossingen te komen en te implementeren op de Counterparty Exposure Management desk (CEM). Hier wordt collateral gemanaged voor alle producten van Capital Market Solutions (CMS, de trading floor van ABN AMRO) wereld wijd. Van FX trades tot rente derivaten en van bonds tot equity producten. Dit collateral moet goed worden beheerd. Dit is een van de hot topics in de financiele wereld. Jij kan daar direct een impact maken doordat dit een jonge desk is waar nog veel moet worden ontwikkeld. Elke bank is namelijk bezig met het managen en in kaart brengen van zijn CEM. Jij hebt goede nieuwe ideeen en een frisse kijk op de zaak. Phase I: Structuur brengen in de Big Data die we hebben; Phase II: Voorspellen van dagelijkse Market to Market bewegingen kapitaal gebruik Phase III : Optimalisatie vraagstuk, waar zetten we kapitaal in, hoe kunnen we het collateral beter beheren, hoe actief te prijzen van alle credit charges en kapitaal charges op nieuwe trades.

Kun jij logisch nadenken en structuur aanbrengen in data, gebruik makend van databases in combinatie met programeer kennis (VBA, C++) en excel. Is het oplossen van puzzels je favoriete bezigheid! Dan ben jij onze ideale kandidaat. Wij zoeken een kandidaat/stagaire van universitair (barchelor) niveau in een beta richting (zoals econometrie, natuurkunde, wiskunde, lucht & ruimtevaart).

Je bent een volwaardig lid van ons team met eigen verantwoordelijkheden. Je komt te zitten op een nieuw opgezette afdeling in een klein team van 3 man. Het is een open cultuur waarbij eigen inbreng zeer op prijs wordt gesteld. Jonge mensen worden hier op prijs gesteld voor hun eigen inbreng en gedachtegoed.. Doordat het een nieuw team is zal je ook eigen ideen kunnen impementeren en daardoor een directe impact maken voor de desk, CMS en ABN AMRO. Doordat collateral een raakvlak heeft op alle asset classes heb je ook exposure binnen alle activiteiten binnen en buiten CMS.

ABN AMRO investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Het is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen en ABN AMRO écht te leren kennen. Daarbij kom je in een leuk energiek team terecht, waar jou kennis op waarde wordt ingeschat en waar je ideeen ook daadwerkelijk worden gebruikt.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan nu je CV en motivatiebrief naar: Etienne Broos, etienne.broos@nl.abnamro.com

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding: Onbekend

Meer stages