Stagiair BHA

Organisatie
ING
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Het Bedrijfshistorisch Archief ING bezit en beheert collectie en archieven van de ING bank en rechtsvoorgangers PCGD, NMB, Gemeentegiro Amsterdam en de Rijkspostspaarbank. Daarnaast is een collectie van Westland Utrecht Hypotheekbank, oudste rechtsvoorganger Nationale Hypotheekbank uit 1861, in huis. Zo wordt de geschiedenis van de ING via archieven en objecten veilig gesteld. De collectie bevat o.a. archieven, machines, fotoalbums en drukwerk.

De stage betreft specifiek het doen van onderzoek naar de affiches in de collectie van de Bedrijfshistorisch Archief ING door de jaren heen. Hierbij worden de stijlen in de grafische affiches van de ING collectie vergeleken met stijlen die in dezelfde tijd in andere affiches voorkomen. Eventuele nieuwe informatie die dit oplevert over de collectie zal worden ingevoerd in het collectieregistratiesysteem. Na een inwerkperiode zal een inventarisatie gemaakt worden van de affichecollectie van het Bedrijfshistorisch Archief, daarna wordt nagegaan welke informatie al beschikbaar is over de stijlen van affiches en zullen affiches, aan de hand van literatuur, worden ingedeeld in visuele stijlen, en vervolgens worden vergeleken met andere affiches uit dezelfde tijd.

Het doel van de stage is het opdoen van ervaring in het werken met een historische – specifiek bedrijfshistorisch erfgoed.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages