Digital Innovation Internship

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

At a glance

Ben jij een WO-student op zoek naar een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen tot een Business-, Innovation Management-, Marketing- of Strategic Design-expert die je wilt worden? Wil je werkervaring opdoen? ABN AMRO biedt jou de mogelijkheid om samen te werken met de beste professionals in de branche. Waar wacht je op? Solliciteer nu!ou waiting for? Apply now!

Your job

Als Digital Innovation Stagair ondersteun je een van onze ondernemingen tijdens hun innovatietraject, met bijzondere nadruk op Customer Discovery, Problem Identification en Solution Ideation. Dit omvat onder meer kwalitatief en kwantitatief onderzoek naar Value Added Services, experimenteren voor validatie, maar ook trend- en marktanalyse, stakeholdermanagement en het faciliteren van bijeenkomsten. Binnen deze drie maanden maak je deel uit van een verkenningsproces waarin het team de meest veelbelovende waarde proposities onderzoekt, analyseert en ontwerpt om de startup te helpen opschalen. Omdat je aan een van de nieuwste zakelijke proposities van de bank werkt, kun je zeker het verschil te maken!

Wat leer je:

 • Je zult kennis maken met onze innovatiemethodologie, waarmee we nieuwe start-up-ideeën lanceren binnen een corporate start-up-omgeving.
 • Je zult online en offline experimenten opzetten en inzetten gericht op het maximaliseren van validatie uit klantonderzoek.
 • Je zult bedrijfs- en marktonderzoek uitvoeren om trends en patronen in het veld van de onderneming te vinden.
 • Je zult deel uitmaken van sprints met continue verbeteringen op basis van de Lean Start-up methodiek (Build - Measure - Learn).
 • Je zult communiceer met interne en externe belanghebbenden en deze relaties beheren op een duidelijke en beknopte manier.
 • Je zult vertrouwd raken met digitale bedrijfsmodelinnovatie in de financiële sector.
 • Je zult volledig worden ingezet als een van de teamleden zodat je echte waarde kunt creëren voor deze onderneming.

What you will do

 • B2C activiteiten. Betrokken zijn bij de doelgroep via online kanalen (social media, online communities, etc.) en het huidige klantenbestand.
 • Het uitvoeren en analyseren van klantinterviews met als doel het genereren van duidelijke zakelijke kansen, door het leveren van duidelijke, beknopte en bruikbare rapporten.
 • Opstellen, analyseren en samenvatten van kwantitatief onderzoek (vragenlijsten) in overzichtelijke Excel-formaten.
 • PowerPoint-presentaties maken, documenten beoordelen en vergaderingen plannen.
 • Het opzetten en faciliteren van (online) meetings met klanten en het indetificeren van hun pijnpunten in het huidige productaanbod. Daarmee creëer je b.v. Customer Journeys/ Service Blueprints om (visueel) vast te stellen waar en wat te veranderen.

Your working environment

ABN AMRO is een toonaangevende Nederlandse bank, met een internationale aanwezigheid, we zijn op zoek naar bekwame en getalenteerde stagiaires die ons helpen ABN AMRO om te vormen tot een toekomstbestendige bank. Onze strategie vraagt om een cultuur van samenwerken en blijvend leren. Alleen met deze mentaliteit ontketenen we het beste in onszelf om een hoge prestatiestandaard te leveren. De cultuur van ABN AMRO is de katalysator voor de evolutie waarin we ons bevinden: onze mensen zijn fantasierijk, vertrouwen elkaar en doen net dat beetje extra om klanten te helpen.

Je gaat aan de slag in een van de teams binnen het thema Digital Platforms van Group Innovation, een toegewijde innovatielijn binnen Innovation and Technology.

Het thema van Digital Platforms bestaat uit een portfolio van ondernemingen in verschillende stadia van volwassenheid. Elke onderneming wordt doorgaans bemand door een combinatie van Intrapreneurs met een achtergrond in financiën en Innovatie Managers met een achtergrond in innovatie en start-ups.

Your profile

 • Je bent bij voorkeur een WO MSc student ingeschreven aan een Nederlandse universiteit.
 • Je staat ingeschreven aan de universiteit voor de gehele duur van de stage.
 • Je studie omvat Business, Innovation Management, Marketing, Strategisch Design. Met een interesse in Lean start up, Design Thinking, Digital Economy, Growth Hacking, Service Design, Platformization.
 • Je kunt werken met Excel en PowerPoint. Het is een pré als je affiniteit hebt met Adobe CC.
 • Je kunt 1 januari 2022 beginnen (of eerder).
 • Je bent minimaal 3 maanden beschikbaar. Verlengen is mogelijk.
 • Je hebt een uitstekend niveau in de Nederlands en Engelse taal (gesproken en geschreven is cruciaal).

Ondernemende geest: je staat open voor verbeteringen, innovatie en nieuwe kansen.

Harde werker: je hebt een "finish when it is done" mentaliteit.

Probleemoplosser: je analytische vaardigheden en creativiteit zijn goed ontwikkeld om tot realistische oplossingen te komen.

Teamspeler: je kunt gemakkelijk collega's bereiken en met hen samenwerken door ze te helpen of om hulp te vragen.

What we offer

 • Persoonlijke mentor
 • Persoonlijke laptop
 • Reiskostenvergoeding
 • Compensatie van €450 BSc en €600 MSc
 • Ga naar alle ABN-AMRO Networking events
 • Niet te vergeten een geweldig team dat dol is op vrijdagborrels.
 • (Hybride) Werken in een informele omgeving tussen topprofessionals.

Ben je op zoek naar een verrijkende stage om jezelf te ontwikkelen? Wil jij werken in een van de leukste werkomgevingen van Nederland? Dan nodigen we je uit om samen met ons geschiedenis te schrijven, je stempel te drukken door je harde werk, inzet en gezelschap. De bancaire wereld verandert snel en ABN AMRO Bank verandert mee. Daarom investeren we in Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things, Big Data Analytics, Robotics, VR, apps & API's, Risk as a Service, IT-beveiliging, nieuwe businessmodellen en nog veel meer. Bankieren gaat niet alleen over het opslaan en overmaken van geld, we gaan verder dan bankieren. Samen met onze 6.000 IT-professionals willen we de bankwereld veranderen. Daarom moedigen we je bij ABN AMRO aan om je te ontwikkelen tot het broodnodige talent waar de wereld op wacht! Je werkt met de beste professionals in het vak en ook met de nieuwste technologieën, in een creatieve, flexibele en ontspannen sfeer. Wij bieden alle stagiaires van ABN AMRO een werklaptop, een maandelijkse vergoeding, een persoonlijke ontwikkelingscoach en nog veel meer zodat jij je maximale potentieel kunt benutten! Wij bieden jou de mogelijkheid om op te vallen en het verschil te maken. Geloof je het niet? We nodigen je uit om het zelf te ervaren.

Interested?

Als je er zeker van bent een waardevol lid van ons team te worden, solliciteer dan meteen! En vergeet niet dat een goed doordacht, gestructureerd cv en motivatiebrief je kunnen onderscheiden van de rest!

Hoe je dat doet?

 • Zet alleen functie-relevante items in je cv en brief.
 • In je brief presenteer je kort jezelf en vertel je ons WAAROM je interesse hebt in zowel de opdracht in het bijzonder als werken bij ABN AMRO in het algemeen. Leg vervolgens uit hoe jij waarde toevoegt aan ons team door je relevante vaardigheden en ervaring te benadrukken.
 • Vermeld tot slot altijd je beschikbaarheidsperiode (bijvoorbeeld van december 2021 tot april 2022).

We kijken ernaar uit om kennis met je te maken!

Equal opportunities for all

The success of our organisation depends on the quality of our people and the ideas that they have. Truly surprising insights and innovative solutions for our clients result from an interplay of cultures, knowledge and experience. Diversity is therefore extremely important to our organisation. To ensure that everyone at ABN AMRO can develop their talents, we encourage an inclusive culture in which all colleagues feel engaged and appreciated.

Disclaimer external recruitment agencies

External recruitment agencies need to have a signed agreement with ABN AMRO BANK N.V., executed by a Talent Acquisition Specialist, when submitting a resume to a vacancy. In addition, a recruitment agency can only submit a resume when invited by a Talent Acquisition Specialist to join the search for a right candidate. All unsolicited resumes sent to us will be considered property of ABN AMRO BANK N.V. In this case, ABN AMRO will not be held liable to pay a placement fee.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages