(Sustainable) Asset Management / Internship ASN Bank

Organisatie
Locatie
Den Haag
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Zo ziet jouw baan eruit

Wil jij een bijdrage leveren aan een visie hoe externe verslaglegging van ASN Impact Investors (onderdeel van ASN Bank) er het beste uit kan komen te zien? De tijd van alleen financiële jaarcijfertjes rapporteren is al lang voorbij en de focus op niet-financiële cijfers, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid, wordt steeds groter. Help jij ons mee naar (sustainable) reporting 2.0?

Zo ziet jouw stage eruit
ASN Bank heeft transparantie als een klantbelofte opgenomen. Het jaarverslag voldoet aan de huidige richtlijnen, echter zijn er veel ontwikkelingen zoals nieuwe wetgeving en extra vraag/focus voor niet-financiële informatie in de markt. Vanuit onze klantbelofte is er behoefte om meer te rapporteren over onze doelstellingen en plannen om deze te realiseren. Concreet wordt er gevraagd, om een toekomstige visie te ontwikkelen hoe AII extern het beste kan rapporteren en tevens om hiervoor een roadmap te ontwikkelen. Om deze visie te ontwikkelen dient er informatie gewonnen te worden door o.a.: interviews met medewerkers/directie van AII, Expertise Centrum Duurzaamheid, Distributiepartners, externe accountant, projectleider SFAP binnen AII en mogelijk verschillende assetmanagers. Belangrijke eerste stap bij deze opdracht is het opzetten van een uitgebreide benchmarking van de externe verslaglegging van de (half-) jaarverslagen en impact reports bij peers.

Waarom dit voor jou interessant is:
 • Inzicht te krijgen hoe een duurzame fondsbeheerder werkt;
 • Een visie te creëren hoe (sustainable) reporting 2.0 eruit komt te zien;
 • Mogelijkheid om meerdere competenties te ontwikkelen.
Wij vragen:
Je volgt bij voorkeur een economische, financiële of sustainable business WO-opleiding en hebt affiniteit met duurzaamheid.
 • Je staat op dit moment aantoonbaar ingeschreven voor een opleiding;
 • Je hebt een grote externe oriëntatie;
 • Je kan goed luisteren;
 • Je beschikt over analyserende vaardigheden;
 • Je bent enthousiast over de idealen van ASN Bank;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed;
 • In verband met de Covid-19 crisis ben je goed in staat thuis te werken.
Mogelijkheid om meerdere competenties te ontwikkelen:
 • Inventariseren
 • Analyseren
Startdatum en locatie
De stage duurt minstens 4 maanden (32-36 uur per week) en je kunt snel starten. Ons kantoor in Den Haag is goed bereikbaar met het OV. We volgen de landelijke Covid-19 richtlijnen, waardoor we nu (hopelijk tijdelijk) thuiswerken. Er zijn regelmatig online afspraken om goed met elkaar in contact te blijven.

Let op! Het is helaas niet mogelijk om een afstudeeropdracht te doen

Hier kom je te werken
Je zult werkzaam zijn op de afdeling ASN Controlling & Compliance. ASN Impact Investors heeft de coördinatie van de (half) jaarverslagen uitbesteed aan de afdeling ASN Controlling & Compliance. Er is een intensieve samenwerking tussen de 2 afdelingen en je zult regelmatig collega’s spreken vanuit beide teams.

Over ASN Bank
"ASN Impact Investors (AII) beheert zo'n € 4,5 mld. aan assets van beleggingsklanten, buiten de Volksbankbalans. Deze Assets under Management zijn over 12 fondsen verdeeld binnen 2 vergunningen/juridische entiteiten. Er zit een grote variëteit in deze fondsen: van Duurzame Aandelenfondsen, tot een Groenprojectenfonds, waarin wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld grote windparken tot aan een fonds dat belegt in microkredieten in ontwikkelingslanden. Voor deze fondsen zijn we verplicht (half-) jaarverslagen te maken en daarnaast heeft AII het afgelopen jaar een eerste Impact report gepubliceerd.

Solliciteren?
Wil je solliciteren op deze vacature? Klik op de 'Solliciteren'-button en reageer op deze vacature via het sollicitatieformulier van de Volksbank. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Dirk-Jan Stam, Manager Controlling & Compliance, dirk-jan.stam@asnbank.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Anne Boeter, stagiair Recruiter, anne.boeter@devolksbank.nl

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Den Haag

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages