Meewerkstage business analist

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

‘Cijfers zijn zeg maar echt jouw ding’! Krijg jij er energie van om data om te zetten in helder advies voor de organisatie? En vind jij het uitdagend om bestaande rapportages en verwerken van cijfers te optimaliseren? Kom deze zomer ‘cijfers verwerken, advies geven en optimaliseren van (maken van) rapportages bij RegioBank?

Startdatum:
September 2021. (eerder of later is mogelijk in overleg)

Zo ziet jouw stage eruit
Als stagiair business analist werk jij bij RegioBank volledig mee met het team en zorg je ervoor dat alle beschikbare data wordt ingezet. We helpen je graag om jouw vakinhoudelijke kennis verder op te bouwen zodat je klaar bent voor dé baan van de toekomst!

Je begint met een dagstart met jouw begeleider Anouk Berends. Samen lopen jullie de planning voor vandaag door en welke uitdagingen er liggen voor de rest van de week.
Op maandag moeten als eerst alle resultaten van afgelopen week bijgewerkt worden van alle klantcontact teams. Dit is in Excel met verschillende dashboards en onderliggende macro’s. We merken dat het veel tijd kost om alles bij te werken, dus gelijk een mooie uitdaging voor jou om te kijken hoe dit geoptimaliseerd kan worden.

Nadat alle dashboards zijn bijgewerkt, is er een mail van de specialist binnengekomen met de vraag of we kunnen inzien welke soort vragen telefonisch er bij de klantteams zijn binnen gekomen over een bepaald onderwerp denk bijvoorbeeld aan “negatieve rente”. Je duikt de registratietool in van de teams en maakt van de gegevens een rapportage en conclusie.
Later op de middag komt er nog een verzoek binnen om de registratietool te wijzigen. Alle inkomende calls worden in de registratie gelogd. Wij zouden het leuk en leerzaam vinden als je is bij de verschillende merken gaat ophalen hoe zij calls en mails loggen en rapportages weergeven en inrichten. Ga kijken op welke manier verbeteringen toegepast kunnen worden binnen RegioBank. En er komen via de manager wat wijzigingen binnen met impact op de capaciteitsplanning van de klantteams, deze verwerk je voor donderdag nog in de capaciteitsplanning.

Uiteraard ga je ook zelfstandig aan de slag en ben je dagelijks bezig met het verzamelen van data. Deze verwerk je en maak je analyses die vervolgens in rapportages en dashboards worden verwerkt. Niet alleen zorg je ervoor dat deze dus zichtbaar zijn, maar ook deel je proactief jouw bevindingen met verschillende teams.
Verder betrekken we je graag bij het

  • Up-to-date houden van bestanden van de afdeling Klantcontact
  • Onderzoeken naar andere verbeterpunten binnen klantcontact en je krijgt de vrijheid om deze uit te werken
  • Meedenken en voorstellen doen of opzetten van nieuwe rapportages en dashboards of verbeteren en automatiseren van bestaande rapportages

Wie zijn wij?
Klantcontact bij RegioBank bestaat uit 5 klantteams, die contact hebben met adviseurs. Met daarnaast een manager, dataspecialist en een verbeterspecialist.
Wij bieden je een stageplaats waarin je alles kan leren op het gebied van data en achter de schermen kan meekijken met ons klantcontact? De begin- en einddatum zijn, evenals het aantal uren per week (minimaal 32), in overleg. Je werkt vanwege de huidige omstandigheden grotendeels vanuit huis, tenzij werken op kantoor weer toegestaan is.

Competenties
Wij zijn op zoek naar iemand met een optimistische, flexibele werkhouding en een hands-on mentaliteit. Je bent open, nieuwsgierig, proactief, een teamspeler en beschikt over een goede dosis humor. Beschik jij daarbij over cijfermatig inzicht en weet jij data om te zetten in begrijpelijke taal? Dan maken we graag kennis met jou.

En verder
  • Bezig met een HBO of WO opleiding richting Bedrijfskunde, Supply Chain Management, BA/BI, of een soortgelijke opleiding met een stevig kwantitatief component.
  • Heb je cijfermatig inzicht en kennis van Business Intelligence/Datawarehousing is een pré.
  • Goede kennis en feeling met Excel (o.a. draaitabellen en macro’s) en andere analyse-tools.
  • Zin om aan de slag te gaan om processen en systemen te verbeteren! (bv -“Hoe kunnen we het registreren van de inkomende calls van de zelfstandig adviseurs optimaliseren? En zorgen dat we daar betere analyses op kunnen uitvoeren?” )
Let op : er is eventueel ruimte om tijdens deze meewerkstage een afstudeeronderzoek te doen van beperkte omvang. Mocht je 4e jaars zijn en wel interesse hebben, omdat je geen onderzoek hoeft te doen of dit buiten stagetijd kan, neem dan gerust contact op met de recruiter.

Wat krijg je van ons?
Deze uitdagende stageplaats bij de meest klantvriendelijke bank van Nederland is een uitgelezen kans om werkervaring op te doen en je netwerk te verbreden. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief, een stimulerende werkomgeving en gelegenheid om voorbij de grenzen van je stageopdracht te kijken. Uiteraard ontvang je ook een aantrekkelijke stagevergoeding en reisvergoeding als je geen vaste OV vergoeding ontvangt.

Solliciteren?
Wil je jouw interesse kenbaar maken voor deze meewerkstage? Klik op de sollicitatiebutton en upload je cv en motivatie. Voor vragen rondom het sollicitatieproces neem dan contact op met Vera Reidinga, corporate recruiter via vera.reidinga@devolksbank.nl of 06 539 40 379 (of stuur een whatsapp bericht). Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Anouk Berends via anouk.berends1@RegioBank.nl .

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Stage informatie

Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: HBO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages