Stage duurzaamheid & business bij ASN Bank

Organisatie
Locatie
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

ASN Bank zoekt onderzoeks- en organisatietalenten die willen bijdragen aan de duurzame missie van ASN Bank. Past deze stage bij jou? Reageer dan op deze vacature!

Over deze stage:
ASN Bank biedt je de kans om ervaring op te doen op het gebied van duurzaam bankieren bij het Expertise Centrum Duurzaamheid (ECD). Wij zijn verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank, de ASN Beleggingsfondsen en de Volksbank. En we doen ook de analyses die noodzakelijk zijn om dit beleid uit te voeren. Binnen de afdeling werken we aan een projecten rondom klimaat, mensenrechten en biodiversiteit. ECD bestaat uit ongeveer tien vaste medewerkers. Het is een afdeling waarbij collegialiteit en sfeer een belangrijke rol spelen.

Wat ga je doen:
Als stagiair analyseer je dagelijks en zelfstandig welke beursgenoteerde bedrijven voldoen aan het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank in het kader van potentiële investeringen. Je legt je conclusies vast in onderzoeksprofielen, en licht je advies toe aan de investeringscommissie van ASN Beleggingsfondsen. Naast de analyses help je ook mee bij het updaten of ontwikkelen van het duurzaamheidsbeleid. Daarnaast help je bij de uitvoering van projecten op het gebied van mensenrechten, bijvoorbeeld over het bevorderen van een leefbaar loon in de kledingsector.

Wij vragen:
Je volgt een HBO- of WO-opleiding waarin je kennis hebt opgedaan over mensenrechten, zoals arbeidsrecht, ontwikkelingsstudies of internationale armoedebestrijding. Ook een studie waar aandacht wordt besteed aan (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen past goed. Een paar checks:

  • Je staat op dit moment aantoonbaar ingeschreven voor een opleiding.
  • Je bent accuraat, grondig en kritisch.
  • Je kunt zelfstandig werken en bent proactief.
  • Je hebt goede onderzoeksvaardigheden.
  • Je vindt het leuk om te plannen en te organiseren.
  • Je bent enthousiast over de idealen van ASN Bank.
  • Je schrijft goede teksten en beheerst zowel de Nederlandse en Engelse taal goed.
  • In verband met de Covid-19 crisis ben je goed in staat thuis te werken.
Startdatum en locatie
De stage duurt minstens 6 maanden (32-36 uur per week) en start bij voorkeur voor de zomer. Op dit moment is door het Covid-19 virus thuiswerken de norm. Houd er rekening mee dat je tijdens je stage dan ook grotendeels vanuit huis werkt. Gelukkig spreken we elkaar online regelmatig om goed met elkaar in contact te blijven.

Wat krijg je?
Een stagevergoeding van 600 euro per maand op basis van een 36-urige werkweek. Bovendien maak je als stagiair bij ASN Bank kennis met onze standpunten en onze rol binnen de financiële sector. Ten slotte is er binnen de Volksbank een jongerenvereniging, ‘JongVolk ‘, die activiteiten voor startende werknemers organiseert zoals borrels en workshops. Een goeie kans om je netwerk uit te breiden en nieuwe mensen binnen de bank te leren kennen.

Solliciteren?
Wil je solliciteren op deze vacature? Klik op de 'Solliciteren'-button en reageer op deze vacature via het sollicitatieformulier van de Volksbank. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Emmelien Venselaar (emmelien.venselaar@asnbank.nl), zij zal de stagebegeleider zijn vanuit ECD.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Den Haag

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages