Meewerkstage Communicatie ASN Bank

Organisatie
Locatie
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Heb jij gevoel voor actualiteit en duurzame ontwikkeling? Vind jij het interessant om bezig te zijn met inhoudelijke vraagstukken op het gebied van communicatie en maatschappij? En heb je een vlotte pen? Dan zoeken wij jou!

Startdatum:
September 2021

Over de stage
Team Communicatie van ASN Bank houdt zich elke dag bezig met actuele ontwikkelingen. Die gaan over de bank, maar ook over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Op verschillende manieren en via verschillende kanalen draagt het team hieraan bij. Van interne communicatie tot social media, van speeches tot artikelen.

ASN Bank biedt een stageplaats waarin je alles kunt leren over communicatie en duurzaam bankieren. De begin- en einddatum zijn, evenals het aantal uren per week (minimaal 32), in overleg. Je helpt dagelijks bij het bewaken van de reputatie en van ASN Bank en het intern en extern delen van haar activiteiten.. Daarbij ligt extra nadruk op een jonge doelgroep die openstaat voor duurzaamheid maar de overstap naar ASN Bank nog niet heeft gemaakt. Dat is een opdracht die vraagt om communicatieve en schriftelijke vaardigheden, gevoel voor nieuwswaarde, organisatiesensitiviteit en een flinke dosis creativiteit en enthousiasme.

Je werkt vanwege de huidige omstandigheden grotendeels vanuit huis, tenzij werken op kantoor weer toegestaan is.

Jouw verantwoordelijkheden

  • Dagelijkse ondersteuning van de adviseurs externe en interne communicatie;
  • Coordineren en schrijven van artikelen voor interne communicatie en de interne nieuwsbrief;
  • Helpen bij het schrijven van communicatieplannen en de uitvoering daarvan;
  • Voorbereiden van nieuws- en persberichten en andere content;
  • Meehelpen bij de voorbereiding van speeches, presentaties en evenementen voor klanten.
  • En natuurlijk kun je alles leren over ASN Bank en duurzame thema’s
En verder
  • Je volgt een HBO- of WO-opleiding in de richting van internationale betrekkingen, communicatie economie en/of duurzaamheid of andere passnede opleiding;
  • Je hebt een antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van mensenrechten, biodiversiteit en klimaat;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, een vlotte schrijfstijl en een goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijke ontwikkelingen is een pré.
Let op : er is eventueel ruimte om tijdens deze meewerkstage een afstudeeronderzoek te doen van beperkte omvang. Mocht je 4e jaars zijn en wel interesse hebben, omdat je geen onderzoek hoeft te doen of dit buiten stagetijd kan, neem dan gerust contact op met de recruiter.

Competenties
Wij zijn op zoek naar iemand met een optimistische, flexibele werkhouding en een hands-on mentaliteit. Je bent open, nieuwsgierig, proactief, een teamspeler en beschikt over een goede dosis humor. Beschik jij daarbij over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal? Dan maken we graag kennis met jou.

Wat krijg je van ons?
Deze uitdagende stageplaats bij de grootste duurzame bank van Nederland. is een uitgelezen kans om werkervaring op te doen en je netwerk te verbreden; zowel op het gebied van communicatie als duurzame en maatschappelijke ontwikkelingen. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief, een stimulerende werkomgeving en gelegenheid om voorbij de grenzen van je stageopdracht te kijken. Uiteraard ontvang je ook een aantrekkelijke stagevergoeding en reisvergoeding als je geen vaste OV vergoeding ontvangt

ASN Bank
Sinds 1960 streven wij naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. We beheren voor meer dan 780.000 klanten een totaal vermogen van ruim 13 miljard euro. Dit geld zetten we zorgvuldig uit in ondernemingen, overheden en projecten die goed zijn voor mens, dier en natuur. Zo stimuleren we duurzame vooruitgang. En zo maken we het voor onze klanten gemakkelijk om met hun geld een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. ASN Bank is een onderdeel van de Volksbank N.V.

Solliciteren?
Laat ons weten dat dit jouw droomstage is door op de sollicitatiebutton te klikken. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Vragen over deze meewerkstage? Neem contact op met onze recruiter Vera Reidinga, via vera.reidinga@devolksbank.nl of 06 539 40 379 (of stuur een whatsapp bericht).

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Den Haag

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages