Afstudeerstage Data Science / Artificial Intelligence: Realtime predictive monitoring

Organisatie
Locatie
's-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Zo ziet jouw baan eruit

De monitoring van bedrijfskritische systemen is de afgelopen jaren sterk verbeterd en geautomatiseerd. Waar 10 jaar geleden met veel (handmatige) effort dashboards werden gemaakt waar mensen 24/7 naar zaten te kijken, is er tegenwoordig een overdaad aan metrics beschikbaar om (geautomatiseerd) alerts over te sturen in geval van problemen. Dit heeft daarmee wel het risico dat er veel false positives optreden waarvoor je onnodig je bed uit gebeld wordt. Daarnaast zijn er ook nog gevallen die soms gemist worden, denk hierbij aan veel minder systeemload / klantacties / ... op een bepaald systeem, door problemen elders in de keten. Om dit probleem op te lossen ligt het voor de hand om hier Artificial Intelligence / Machine Learning voor te gebruiken. Er is nu immers een overvloed aan data beschikbaar en het gebruik van systemen gaat via (relatief) vaste patronen.

Binnen deze opdracht ga je aan de slag om realtime AI-based alerting mogelijk te maken binnen onze Grafana/Prometheus monitoring omgeving. Nu zul je wellicht denken, zit dat onderhand niet al standaard in Grafana? Nee: https://github.com/grafana/grafana/issues/159. Om de realtime monitoring mogelijk te maken zijn we opzoek naar een (extern) component als uitbreiding op de bestaande Grafana/Prometheus omgeving, welke generiek inzetbaar is op alle reeds bestaande (timeseries) metrics. Daarnaast is het van belang dat deze realtime voorspellingen kan doen, maar ook in staat is om automatisch bij te leren op basis van continue stroom aan data voor deze metrics.

Hier kom je te werken
Een IT-bedrijf met de blik op de toekomst, dat zijn wij. Wij zorgen dat miljoenen mensen altijd en overal kunnen betalen en sparen of geld kunnen lenen om hun ambities waar te maken. Met ervaren professionals, jonge pioniers en managers zonder stropdassen werken wij hard om resultaten te behalen en vieren we onze successen. Met Bossche bollen natuurlijk, want we koesteren onze standplaats Den Bosch.

Je gaat werken binnen een van de scrum teams van de value organisatie. De software die we hier ontwikkelen, wordtdoor miljoenen mensen gebruikt. Denk aan een bankierapp, een digitale huismap waarin een financieel adviseur alle gegevens kan verzamelen voor een hypotheekaanvraag of de chatfunctie met een medewerker van het team klantcontact.

Zolang Covid-19 niet onder controle is, werk je zoveel mogelijk vanuit huis. Meetings vinden in principe online plaats met incidentele afspraken op kantoor. Je werkzaamheden zullen hierop worden aangepast.

Jouw kwaliteiten
Je bent leergierig en wil dan ook alle ins en outs leren van IT binnen een complexe, corporate omgeving. Je staat open voor feedback, durft vragen te stellen en toont hierin initiatief. Zo ontwikkel jij je stap voor stap tot een vakbekwame developer.

Verder heb je:

  • Een hbo- of wo-opleiding in de richting software engineering mét AI/data-science component of in de richting AI/data-science mét een software engineering component.;
  • Affiniteit met de financiële dienstverlening.
Solliciteren?
Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Nancy van de Wiel, corporate recruiter, via nancy.vandewiel@devolksbank.nl.

Dit krijg je van ons
Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk.

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: 's-Hertogenbosch

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages