Meeloopstage bij ABN AMRO Groenbank

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Meeloopstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Ben je op zoek naar een uitdagende stage op het gebied van duurzaamheid en financiën? Ben jij proactief, wil je bijdragen aan een betere maatschappij en steek je graag je handen uit de mouwen? Dan hebben wij een mooie plek voor je!

Je werk

Jij staat stevig in je schoenen en deinst niet terug voor het geven van een presentatie over de Groenbank. Je gaat (digitaal) mee naar klantafspraken, schrijft regelmatig dealflashes en helpt daarnaast ook bij het aanvragen van groenverklaringen en client filing. Kortom: je gaat volledig meedraaien met het team!

Je werkomgeving

Als stagiair maak je deel uit van het team van de ABN AMRO Groenbank, een 100% dochter van de ABN AMRO die zich volledig richt op duurzame financiering.

Wat is de Groenbank?

Om de betrokkenheid van de Nederlandse burgers bij de verduurzaming van Nederland te vergroten, is de overheid al in 1995 gestart met het grootste duurzaamheidsprogramma van Nederland: de Groenregeling. Door deze regeling kunnen burgers hun spaargeld plaatsen in een Groen Spaardeposito van een Groenbank. De particuliere spaarder ontvangt minder rente op dit deposito, maar krijgt wel korting op zijn inkomstenbelasting. De Groenbank kan op deze manier goedkoper funding ophalen en die korting kunnen we weer doorberekenen aan de zakelijke klant die wil verduurzamen. Om in aanmerking te komen voor zo'n voordelige lening, moet je als zakelijke klant wel voldoen aan de voorwaarden van de Groenregeling. De regeling bestaat uit diverse projectcategorieën die allen bijdragen aan een duurzamer Nederland. Zo wil de overheid stimuleren dat organisaties zonnepanelen plaatsen, duurzaam bouwen of dat boeren bijvoorbeeld overstappen op biologische landbouw. Indien je als zakelijke klant voldoet aan de voorwaarden van de Groenregeling, vraagt de Groenbank een groenverklaring voor je aan. Met deze groenverklaring kom je in aanmerking voor een groenlening met het voordelige tarief.

Je profiel

 • Je moet de gehele duur van de stage ingeschreven staan bij een universiteit
 • WO – student
 • Affiniteit met of interesse in financiële sector
 • Affiniteit met duurzaamheid
 • Oog voor commerciële kansen
 • Communicatief sterk
 • Nieuwsgierig , analytisch en proactief

We bieden

ABN AMRO investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Het is de manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen en ABN AMRO echt te leren kennen. Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijk kennis en praktijkervaring, maar ook om het vergroten van je netwerk.

 • Een veelzijdige stageplek met veel mogelijkheden tot ontplooiing en eigen ontwikkeling
 • Goede begeleiding
 • Werklaptop
 • CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs
 • Stagevergoeding van € 600,- per maand (WO student)

De stage duurt 4 tot 5 maanden, voorkeur starten zo snel mogelijk . Neem voor meer vragen contact op met IT Stage Bureau ( +31 20-34 33 443/it.stages@nl.abnamro.com) of met Rutger Groeneveld ( +31 (0)6 13 71 66 19 / rutger.groeneveld@nl.abnamro.com)

Interesse?

Ben je zelfverzekerd genoeg om een waardevol lid van ons team te worden, reageer dan direct! En vergeet niet; een goed doordacht en gestructureerde CV en motivatiebrief kunnen je onderscheiden van de rest!

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Meeloopstage

Vergoeding:

Meer stages