Afstudeer- of meewerkstage Audit (operational & IT)

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Ben jij enthousiast, analytisch en heb je affiniteit met de financiële dienstverlening? Dan is deze stagevacature misschien wel wat voor jou!

Over de stage
Met jou als nieuwe Audit stagiair hopen we natuurlijk nieuwe inzichten en een frisse blik binnen te halen, maar tegelijkertijd willen we jou graag de kans geven om veel te leren en ervaring op te doen bij een mooie bank die het net even wat anders doet. Win-win toch?

Om jouw zoektocht naar een interessante auditstage wat makkelijker te maken, hebben we de mogelijke onderwerpen voor een stage of afstudeeropdracht geïnventariseerd en geclusterd naar deelonderwerp.

Mogelijke onderwerpen waar je mee aan de slag kunt gaan….

1. De toepassing data-analyse binnen de Volksbank

  • IT incident management process (met een big data insteek) – Onderzoek naar de beheersing van het risico dat IT incidenten te laag worden geclassificeerd (en vervolgens tot verstoringen leiden).
  • Onderzoek naar de volwassenheid van toepassing van data-analyse binnen dVB gericht op aantoonbare beheersing en de randvoorwaarden voor data gedreven besluitvorming, bijvoorbeeld op basis van onder andere Gartner’s four stages model of data analytics maturity.
  • Opzetten van continuous monitoring. Dat bestaat dan uit een aantal fases: eerst onderzoeken welke onderwerpen het meest urgent/relevant/risicovol zijn, dan data ontsluiten en verifiëren, en vervolgens (in Tableau bijvoorbeeld) een rapportage bouwen.
2. Vraagstukken m.b.t. ‘Open Banking’
Open Banking breekt met de traditionele manier van bankieren. Het verandert de financiële sector in een open systeem waarin de wensen van de klant centraal staan. Consumenten kiezen bij een service of product steeds vaker voor de beste, snelste en meest persoonlijke ervaring met het grootste gemak én de hoogste betrouwbaarheid. Digitalisering draagt daaraan bij en neemt steeds meer de overhand: klanten willen bijvoorbeeld in één app kunnen communiceren, zoeken, kopen en afrekenen. Om de klant goed te blijven bedienen zijn de klantgerichte proposities sterk technologie- en datagedreven. Door deze ontwikkeling zullen we steeds vaker samen (moeten) gaan werken met andere innovatieve partijen. Maar… leveren nieuwe producten en diensten voldoende waarde om gekozen te worden? En past deze uitnutting van digitalisering wel binnen de wet- en regelgeving zoals Wwft, Privacy en PSD2? En wat zijn de (data)mogelijkheden voor de Volksbank om een dergelijke Value Added Services (VAS) tot een digitaal verdienmodel te tillen binnen haar missie Bankieren met de menselijke maat? Als je dit soort vraagstukken interessant vindt, dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

3. Impact van cultuur op de beheersing van een keten van processen
In een keten van processen kunnen verschillende afdelingen een rol spelen. Wat is de impact van cultuur binnen de verschillende afdelingen op de beheersing van de keten en hoe kan samenwerking tussen de afdelingen worden gestimuleerd? Welke fouten komen in een bepaalde keten het meeste voor, waarom en hoe hadden deze door een goede samenwerking voorkomen kunnen worden? Hoe ontstaat een cultuur binnen een afdeling en waardoor wordt deze in stand gehouden? Hoe zouden wij als (internal) auditors hier mee om moeten gaan en wat zouden we anders moeten doen of verbeteren? Ook bij dit soort vraagstukken kunnen we jouw analyses en inzichten goed gebruiken.

4. Duurzaamheid
Het is binnen deze stage ook mogelijk om in overleg met Audit een onderzoek te definiëren in het domein van klimaat en duurzaamheid, bijvoorbeeld ten aanzien van het Sustainable Finance Action Plan en de regelgeving die m.b.t. dat onderwerp op ons af komt – bijvoorbeeld mystery shopping – om te inventariseren hoe wij het doen vergeleken met concurrenten.

5.Inclusiviteit
Je kunt er ook voor kiezen om onderzoek te doen naar de mate waarin al onze klanten op volwaardige wijze gebruik kunnen maken van onze diensten. Hierbij ook rekening houdend met aankomende ECB-regelgeving en het gebruik van innovatieve technologieën zoals gezichtsherkenning en spraakherkenning. Wat hebben wij al in huis op het gebied van inclusiviteit – bijvoorbeeld als het gaat om mysterie shopping – om te inventariseren hoe wij het doen vergeleken met concurrenten en wat ontbreekt er nog?

6.Werkwijzen Audit (gericht op agile transitie)
Het vormgeven van een onderzoek naar de werkwijze van Audit en hoe daar elementen van agile – die een verrijking zouden vormen – in zijn te integreren behoort ook tot de mogelijkheden. Een dergelijk onderzoek zou kunnen bijdragen aan een voorstel om vanuit Audit aan te sluiten op de agile transitie (passend binnen de huidige strategie van de bank) om op die manier optimaal waarde toe te voegen.

7.Automatiseren ToC werkzaamheden
And last but not least, zou je ervoor kunnen kiezen om onderzoek te doen naar de randvoorwaarden voor succesvol toepassen van geautomatiseerde Test of Control werkzaamheden en de rol van Audit hierin.

Startdatum en locatie
Vanaf februari 2021 kun je starten met je stage bij de Volksbank. De werkzaamheden voor deze functie vinden plaats op ons kantoor in Utrecht (uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer) en in Den Bosch.

Dit breng je mee
Je bent bezig met een studie op hbo- of wo-niveau. Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een positief-kritische instelling.

Zoeken wij jou?
Wacht dan niet, klik op de "sollicitatiebutton" en reageer op deze stageopdracht! Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Belangrijk:
  • Beschrijf in je motivatiebrief welk onderwerp jouw voorkeur heeft (het mogen er ook meerdere zijn), dan is het voor ons makkelijker om te beoordelen of er een goede match is!
  • Stuur naast je motivatie en cv ook de stage- en afstudeervereisten vanuit de opleiding mee, zodat wij kunnen beoordelen of wat vanuit de opleiding vereist is en wij aan opdrachten kunnen aanbieden ook echt op elkaar aansluit.
Vragen?
Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eva Dankers, Corporate Recruiter via 06 - 537 62 809 | eva.dankers@devolksbank.nl.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages