Meewerkstage KYC

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Ben jij die enthousiaste, gedreven HBO student die op zoek is naar een leerzame meewerkstage en bij wil dragen aan de strijd tegen belastingontduiking ? Dan zijn we op zoek naar jou!

Elke financiële instelling moet zijn klanten vooraf goed doorlichten en naderhand zorgvuldig monitoren. Dit is het Ken-uw-klant-principe, oftewel Know Your Customer (KYC). Tribe KYC Services is de afdeling binnen ING die als doel heeft het risico dat ING betrokken raakt bij witwassen, terroristenfinanciering of andere reputatierisico’s te minimaliseren. Dit omvat het onboarden van klanten, periodieke en event gedreven reviews, namescreening, pre-transactie screening en post-transactie monitoring. Door o.a. beleid, procesontwerp, tooling en operational delivery te bieden, draagt de tribe KYC Services bij aan onze maatschappelijke rol als poortwachter om onze financiële infrastructuur te beschermen tegen financiële criminaliteit.

Onze tribe bestaat uit de volgende gebieden:

  • Beleid
  • Publiek Private Samenwerking
  • Delivery squads, E2E verantwoordelijk voor KYC processen en tooling voor zowel particulieren als zakelijke entiteiten
  • KYC Cockpit
  • KYC Center

Jouw rol en werkomgeving

Als stagiair Fatca en CRS maak je deel uit van squad Xray, een multidisciplinair team dat zich bezighoudt met het aanpakken van belastingontduiking en zwartsparen in het buitenland. Vanwege de internationale verdragen Fatca en CRS checken we bijvoorbeeld of onze klanten belastingplichtig zijn in Amerika en wisselen we gegevens via de belastingdienst uit met landen die meedoen aan CRS. De Fatca en CRS status van klanten leggen we binnen ING vast in onze systemen.

Binnen squad Xray zal je verantwoordelijk zijn voor het aanpassen van werkinstructies voor het vastleggen van de Fatca en CRS statussen, het uitwerken van een beoordelingsmatrix die bepaalt in welke gevallen er extra informatie moet worden opgevraagd bij de klant, en het opstellen van werkinstructies voor het opvragen van die extra informatie. Je zult deze werkinstructies niet alleen opstellen, maar ook toetsen bij de gebruikers.

Als stagiair bij ING word je volledig opgenomen in het team. Dit is ook niet zo vreemd, omdat je (afhankelijk van opleiding en ervaring) gewoon meedraait binnen de dagelijkse werkzaamheden. Onze werkwijze is gebaseerd op het Spotify-model en op het Agile gedachtegoed.Je kunt meer lezen over de cultuur binnen ING op https://www.ing.jobs/nederland/Over-ING/Wie-zijn-wij.htm

De locatie van squad Xray is het inspirerende nieuwe ING-pand Cedar, op 5 minuten loopafstand van station Amsterdam Bijlmer-Arena. Vanwege Covid-19 werken we momenteel voornamelijk vanuit huis.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven HBO student Bedrijfskunde of soortgelijke relevante opleiding. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je bent op zoek naar een stageplek voor minimaal 3 maanden, voor minimaal 32 uur per week.

Je bent van nature nieuwsgierig en wil graag het naadje van de kous weten om dit goed te kunnen verwoorden in werkinstructies. Je werkt goed samen met je collega’s, maar durft waar nodig wel zelf initiatief te nemen en voor jouw ideeën op te komen.

Wat bieden we jou?

ING is niet alleen voor ervaren professionals een interessante werkomgeving, het is ook een spannende en boeiende plek om te werken voor de nieuwe generatie talenten. Met deze stage kun je ervaring opdoen in de financiële sector, binnen de wondere wereld van Know Your Customer en daarmee een bijdrage leveren aan het beschermen van onze samenleving tegen financiële criminaliteit. Er zijn veel kansen om te leren, experimenteren en jezelf te ontwikkelen. Zo organiseren we maandelijks een Mastery Day waarin we binnen de hele tribe KYC Services nieuwe inzichten en best practices met elkaar delen.

Als stagiair bij ING heb je recht op een stagevergoeding van € 600 (WO) of € 450 (HBO) per maand. Daarnaast krijg je voor de duur van de stageopdracht een laptop.

Meer weten of solliciteren? Wij maken graag kennis met je!

Heb je nog vragen over deze stageplek of over werken bij ING? Neem dan contact op met onze Chapter Lead, Judith Koornneef Judith.Koornneef@ing.com .

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Durf jij de uitdaging aan? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton en stuur je CV en motivatiebrief mee.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages