Meewerkstage HR recruitment en onboarding

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Ben jij op zoek naar een dynamische meewerkstage op het gebied van HR? Vind jij het leuk als geen dag hetzelfde is? En beschik jij over lef, daadkracht en creativiteit om vraagstukken met betrekking tot recruitment en mobiliteit te vervullen? Kies dan voor deze stageplaats!

Over de stage

Als stagiair(e) in het team Arbeidsmarkt van de Volksbank draai je volledig mee.
Je werkt actief samen met de recruiters, recruitment marketeers, de programma manager en de mobiliteitsmanagers.
Je komt op een afdeling waar je veel mee krijgt van HR taken op het gebied van werving- en selectie, onboarding en mobiliteit. Wij zijn hierbij benieuwd naar jouw ideeën. Hoe kunnen we bijvoorbeeld ervoor zorgen dat het onboarden van nieuwe medewerkers een nog groter wauw effect krijgt en welke wervingskanalen kunnen we het beste inzetten om schaars talent te bereiken?

Na een introductieperiode, waarin je kennis maakt met de organisatie, de processen en de taken op de afdeling HR, mag je zelfstandig aan het werk. We kijken samen waar jouw talent en interesse naar uit gaat om ervoor te zorgen dat je een uitdagende en leerzame stage loopt. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en het zelfstandig uitvoeren van taken en projecten.

Gedurende de stage zal je je verder richten op:

 • Ondersteunen van recruiters bij werving & selectie;
 • Verantwoordelijk van het uitzetten en invullen voor stagevacatures;
 • Organiseren en verbeteren van het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers;
 • Werven van potentiële kandidaten via diverse wervingskanalen;
 • Ondersteunen van wervingsprojecten en recruitment evenementen;
 • Organiseren van selectiedagen voor trainees;
 • Draag je zorg voor online assessments voor kandidaten.

Wil je graag een dag meelopen binnen een ander HR Team of een opdracht oppakken binnen een ander HR-aandachtsgebied? Dan werken we daar graag aan mee. Dat is het voordeel van zo’n grote organisatie als de Volksbank: er is ontzettend veel mogelijk! Denk hierbij aan thema’s, zoals vitaliteit, medewerkerstevredenheid, talentontwikkeling en strategische personeelsplanning.

Het is helaas niet mogelijk om een eigen onderzoek of afstudeeropdracht te doen tijdens deze stage. De stage start in overleg, duurt minimaal 4 maanden, voor minimaal 32 uur per week. Vanwege degeldende coronamaatregelen werken we nog tot maart 2021 vanuit huis,dit geldt ook voor jou. Uiteraard hebben we wel elke dag contact en hopen we snel weer te kunnen werken op ons hoofdkantoor in Utrecht.

Jouw kwaliteiten
Jij bent een organisatietalent en je kunt snel schakelen en prioriteiten stellen. Je neemt graag zelf het initiatief, durft vragen te stellen en staat open voor feedback. Daarnaast vind je het leuk om samen te werken, maar kun je ook goed zelfstandig aan de slag.

Verder heb je:
 • Je bent bezig met een HBO-opleiding (3e jaar) in de richting HRM/P&O of Bedrijfskunde;
 • Je bent flexibel, betrouwbaar en servicegericht;
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
 • Je kunt goed overweg met Microsoft Office;
 • Je kunt goed omgaan met vertrouwelijke informatie en bent integer;
 • In je bijbanen heb je werkervaring opgedaan met klantgericht werken.

Werken bij de Volksbank & het coronavirus
In deze bijzondere periode volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Als jouw werk het toestaat, dan werk je vanuit huis. Als je bij ons start in je nieuwe baan, krijg je uiteraard hulp van je collega’s om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de Volksbank zijn er voldoende faciliteiten om op afstand goed met elkaar samen te werken. Om jouw thuiswerkplek goed in te richten, krijg je een budget van 600 euro. Ook ontvang je een maandelijkse thuiswerkvergoeding van 40 euro om jouw extra kosten te dekken. En het gaat natuurlijk verder dan jouw fysieke werkplek. Je leidinggevende blijft met jou in gesprek over een gezonde werkomgeving.

Solliciteren?
Solliciteren? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Vera Reidinga, corporate recruiter, via vera.reidinga@devolksbank of 06 539 40 379.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages