HBO Workingalong Internship Corporate Clients Relationship Management

Organisatie
ING
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

HBO Meewerkstage Corporate Clients Relatiemanagement

ING is op zoek naar

een enthousiaste 3e jaars hbo-student, bij voorkeur op het gebied van Economie, Econometrie,

Bedrijfskunde of Rechten voor een stage vanaf januari 2021.

Je zal deel uitmaken van het team International Business Clients Desk binnen de divisie ING Wholesale Banking in Amsterdam. Dit team functioneert als eerste aanspreekpunt voor beursgenoteerde bedrijven en/of bedrijven met een omzet vanaf EUR 250 miljoen en met een bredere product behoefte. De top van de zakelijke klanten!

Je hebt dagelijks contact met verschillende stakeholders binnen ING en zult meewerken aan het behalen van de doelstellingen van het team. Het onderwerp van je onderzoek stem je af met het team en voor dit onderzoek wordt maximaal 25% van je totale stageduur beschikbaar gesteld. Dit onderwerp van je onderzoek kan variëren van o.a. een product, proces tot bijv. ING dienstverlening maar we denken graag met je mee voor eventuele alternatieve onderwerpen als je die nog niet hebt. De overige 75% van je tijd zal je meedraaien in ons team om ervaring en kennis op te doen in de bancaire wereld.

Wat ga je doen?

Het grootste deel van de tijd zal je meewerken om je kennis en ervaring in de bancaire producten en processen te verbreden. Je werkzaamheden zijn breed en afwisselend, tot je taken horen onder meer:

 • Je ondersteunt Know-Your-Customer (KYC) processen in nauwe samenwerking met Relatiemanagers, Associates en het KYC team;
 • Je ondersteunt de Relatiemanager en de Associates in hun dagelijkse commerciële activiteiten;
 • Je beoordeelt de relatie vanuit commercieel perspectief: het uitvoeren van commercial assessment; het verzamelen en analyseren van informatie over klanten en markten waarop klanten actief zijn;
 • Je onderhoudt contact met zowel interne en externe stakeholders en voert op correcte wijze de gemaakte afspraken uit;
 • Je beheert, bewaakt en bevordert mede de kwaliteit van de commercieel en operationele dienstverlening;
 • Je zorgt voor de administratieve afhandeling van trajecten en bent intensief betrokken bij het up-to-date brengen van systemen.

Jouw werkomgeving

De afdeling IBCD is gevestigd in Amsterdam-Zuidoost en is onderdeel van Corporate Clients wat deel uitmaakt van de divisie ING Wholesale Banking. Als Stagiair van het IBCD team werk je in een uitdagende en dynamische omgeving en maak je deel uit van ondernemende, ervaren en professionele afdeling met een open sfeer. Het team stelt jezelf in staat om je voortdurend te ontwikkelen en kennis te maken met de vele aspecten die het bedrijfsleven biedt.

Wij bieden

 • Een uitdagende en leerzame omgeving;
 • De mogelijkheid om jezelf te ontplooien en te profileren;
 • Een stagevergoeding van EUR 450,00 bruto per maand op basis van 36-uur contract.

Voel jij je aangesproken in het volgende profiel?

Een gedreven en doortastende persoonlijkheid, je stelt alles in het werk om uitstekende service en kwaliteit te leveren aan klanten en aan je contacten in het ING netwerk. Je vindt de balans tussen klant- en ING belang en voert een goede dialoog met de Relatiemanager die eindverantwoordelijk is voor de relatie met cliënt in Nederland.

Je bent onderdeel van het team en samen zorgen we dat de relaties efficiënt en ten allen tijde goed worden bediend. Daarnaast anticipeer je op wensen en behoeften van het team, onderneemt de juiste actie en komt met goede ideeën.

Ook vervul je een belangrijke rol in het coördineren van KYC werkzaamheden voor klanten en draag je zorg voor een goede voorbereiding en afhandeling van trajecten waarbij je betrokken bent.

Je bent

 • Je pakt snel op en leert snel;
 • Je beschikt over een proactieve houding;
 • Je bent klantgericht;
 • Je bent accuraat;
 • Goede kennis van de Engelse taal, beheersing van Nederlandse taal en/of een 3e taal is een pre;
 • Je toont initiatief en durft verantwoordelijkheden te nemen.

Belangrijk om te weten: Om stage te kunnen lopen bij ING, moet je gedurende je gehele stageperiode ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Meer weten of solliciteren?

Herken jij je in dit profiel, laat dan van je horen! Heb je nog vragen over deze functie of over ING als werkgever? Neem dan contact op met Luba Nakropina via Luba.Nakropina2@ing.com. Wij maken graag kennis met je! Ook kun je solliciteren via onderstaande sollicitatiebutton.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages