Afstudeerstage HBO ICT - Architectuur

Organisatie
Locatie
's-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Sinds de introductie van Agile werken bij de Volksbank is de manier van werken significant veranderd. Teams hebben meer vrijheden gekregen en ook bijbehorende verantwoordelijkheden. Dit heeft als voordeel dat sneller waarde geleverd kan worden, maar deze vrijheden komen niet zonder voorwaarden. Teams hebben de verantwoordelijkheid over onderhoud en beheer van een deel van het IT landschap, daar hoort ook de gezondheid van het applicatielandschap bij.

Om de verandersnelheid te verhogen streven wij naar maximale autonomie van teams. Daarbij krijgen zij de beschikking over gestandaardiseerde tools en middelen. Teams hebben vrijheid, maar mogen niet álles zelf bepalen. Zaken als ontwikkelstandaarden, ontwikkeltools en architectuurstandaarden worden centraal opgesteld en bewaakt.

Architectuur wil inzicht krijgen in de onderhoudbaarheid en beheersbaarheid van het landschap. Complexe systemen vergen vaak meer onderhoud, kennen meer verstoringen en hebben een lage(re) verander frequentie. Inzicht in complexiteit is daarom cruciaal. Maar ook inzicht in bruikbaarheid en realiseerbaarheid van architecturen is van belang. Een goed idee is ineens minder waard als het duur in onderhoud is. Een matig idee is waardevol als het snel kan veranderen of zelfs snel worden vervangen.

Om inzicht in de effectiviteit van architectuurmodellen te krijgen is een architectuurmodel nodig waarin de samenhang en complexiteit van het landschap inzichtelijk wordt. Dat vereist ook kaders over verantwoordelijkheden voor het vastleggen van informatie. Deze informatie moet eenvoudig toegankelijk en onderhoudbaar zijn. Rapportages over de informatie moeten vanuit verschillende inzichten en informatiebehoeften getoond kunnen worden, niet enkel bij architectuur.

De opdracht betreft het in kaart brengen van noodzakelijke inzichten en de daarvoor benodigde informatie welke in het metamodel opgenomen moet worden. Je maakt inzichtelijk welke artefacten moeten worden geadministreerd, handmatig of geautomatiseerd. Je bent betrokken bij een of meerdere Proof-Of-Concepts om de bruikbaarheid van tools en model te verifiëren.

Hier kom je te werken
Een IT-bedrijf met de blik op de toekomst, dat zijn wij. Wij zorgen dat miljoenen mensen altijd en overal kunnen betalen en sparen of geld kunnen lenen om hun ambities waar te maken. Met ervaren professionals, jonge pioniers en managers zonder stropdassen werken wij hard om resultaten te behalen en vieren we onze successen. Met Bossche bollen natuurlijk, want we koesteren onze standplaats Den Bosch.

Zolang Covid-19 niet onder controle is, werk je zoveel mogelijk vanuit huis. Meetings vinden in principe online plaats met incidentele afspraken op kantoor. Je werkzaamheden zullen hierop worden aangepast.

Jouw kwaliteiten
Je bent leergierig en wil dan ook alle ins en outs leren van IT architectuur binnen een complexe, corporate omgeving. Je staat open voor feedback, durft vragen te stellen en toont hierin ook initiatief. Zo ontwikkel jij je stap voor stap tot een vakbekwame IT-architect.
Verder heb je:

  • Een hbo-opleiding in de richting Informatica,Software Engineering of soortgelijk;
  • Affiniteit met de financiële dienstverlening.
Solliciteren?
Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Angela Quick, via angela.quick@devolksbank.nl

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: 's-Hertogenbosch

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages