Stagiair Juridische Zaken

De Nederlandsche Bank

Stage informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant
  • Master
  • 36 uur
  • Juridisch

Werk mee aan uiteenlopende juridische dossiers en vraagstukken als stagiair Juridische Zaken bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je komt te werken in het hart van de financiële wereld. Je maakt tijdens je stage gedurende twee maanden kennis met verschillende juridische werkterreinen. We zetten je onder begeleiding van ervaren juristen in op lopende dossiers en je denkt mee over allerlei vraagstukken. Kortom, je krijgt door deze stage zowel in de breedte als in de diepte een goede indruk van alle juridische zaken die binnen DNB spelen.

Zo doe je dat als juridisch stagiair bij DNB
Tijdens je stage word je ingezet op lopende dossiers en vraagstukken. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: welke rol kunnen centrale banken spelen in een financiële crisis? Welke vereisten gelden voor het opzetten van een betaalsysteem? Zitten er in een bepaald contract voorwaarden die minder gunstig zijn voor DNB? Welke eisen worden gesteld aan leden van een Raad van Commissarissen? Heeft DNB aan een bepaalde financiële instelling terecht een boete opgelegd? Is een bankvergunning in lijn met ons eigen DNB-beleid? Aan welke integriteitsregels moet DNB zelf voldoen?

Hier doe je dat

De divisie Juridische Zaken (JUZA) adviseert de directie en alle divisies binnen DNB. De divisie bestaat uit zo’n 50 juristen, met verschillende achtergronden en expertises. Zij zijn verdeeld over drie afdelingen: Toezicht en Wetgeving (TW), Internationaal, Institutioneel, Betalingsverkeer en Bedrijfsjuridisch (IIBB) en Compliance en Integriteit (C&I). Daarmee bestrijkt JUZA een groot aantal rechtsgebieden, zoals financieel toezichtrecht, bestuursrecht, Europees recht, contractenrecht, goederenrecht, ondernemingsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Extern onderhouden de juristen van JUZA contacten met onder andere de Europese Centrale Bank, het Ministerie van Financiën en diverse commerciële partijen. Steeds moet worden ingesprongen op ontwikkelingen op de markt en in Europa. Hierdoor komen de meest actuele vraagstukken aan bod en biedt DNB een dynamische werkomgeving.

Normaal gesproken werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. In de huidige maatschappelijke situatie werkt het overgrote deel van onze medewerkers vanuit huis. DNB zorgt ervoor dat je dit uitstekend kan doen, denk aan laptop, telefoon en thuiswerkplekinrichting. Zodra de situatie het toelaat hopen we iedereen weer regelmatig op kantoor te verwelkomen!

Dit breng je mee

Je leert graag nieuwe dingen en gaat energiek en initiatiefrijk op nieuwe situaties af. Je kunt goed analyseren en bent in staat om je zowel schriftelijk als verbaal goed uit te drukken.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
• Je bent een WO-rechtenstudent in de masterfase van je studie.
• Je hebt interesse in de financiële sector.
• Je bent beschikbaar in juli/augustus of september/oktober 2021, voor een periode van 2 maanden.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving en die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen.
• Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
• Als je geen OV-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
• Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
• Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
• Een laptop en flexwerkplek.
• Je kunt je aansluiten bij onze actieve interne netwerken, zoals JongDNB, DiverseDNB, GayNB, Female Capital en DNB International. Zij verzorgen regelmatig inhoudelijke en sociale activiteiten, zoals lezingen, lunchseminars en borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Heb jij interesse om aan de slag te gaan als stagiair bij JUZA? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 17 mei 2021 een overtuigende motivatiebrief, je complete CV en relevante cijferlijsten. Vermeld graag in je brief welke periode je beschikbaar bent. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een sollicitatiegesprek met de stagecoördinatoren bij JUZA. Deze gesprekken zullen in beginsel plaatsvinden op 25 en 26 mei 2021.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages