Afstudeerstage HBO software engineering: AI bugfinding

Organisatie
Locatie
's-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Zo ziet jouw baan eruit

Artificial Intelligence is een verzameling technieken die kunnen leren van voorbeelden en ervaringen uit het verleden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk objecten op afbeeldingen te herkennen of teksten te vertalen. En waar schrijvers boeken, artikelen en blogs schrijven, zijn software developers dagelijks bezig om code te schrijven. De programmeertalen die gebruikt worden, lijken in veel opzichten op natuurlijke taal (syntax, semantiek, vorm, etc).

Bij het ontwikkelen van software is de aandacht voor kwaliteit nog wel eens conflicterend met de deadline waarvoor het opgeleverd moet worden. Daarom is het cruciaal dat bugs snel ontdekt worden om zo de impact op de oplevertijd te kunnen verkleinen. Op dit moment zijn er bij de Volksbank diverse statische analysetools, unittest frameworks en andere tools in gebruik om het hoge kwaliteitsniveau wat van een bank verwacht mag worden te waarborgen.

Om hier verder in te verbeteren is de Volksbank opzoek naar de mogelijkheden van Artificial Intelligence om de ervaringen uit het verleden te gebruiken voor het automatisch vinden van (mogelijke) bugs voordat deze optreden in productie. Op deze manier kan de kennis en ervaring van alle developers gebruikt worden voor alle projecten in plaats van de projecten waar de developers zelf aan werken.

Binnen deze opdracht doe je onderzoek naar de beschikbare tools, wat er voor nodig is om deze in te gaan zetten en hoe deze zich verhouden tot de tools die op dit moment al gebruikt worden.

Hier kom je te werken
Een IT-bedrijf met de blik op de toekomst, dat zijn wij. Wij zorgen dat miljoenen mensen altijd en overal kunnen betalen en sparen of geld kunnen lenen om hun ambities waar te maken. Met ervaren professionals, jonge pioniers en managers zonder stropdassen werken wij hard om resultaten te behalen en vieren we onze successen. Met Bossche bollen natuurlijk, want we koesteren onze standplaats Den Bosch.

Je gaat werken binnen een van de scrum teams van de value organisatie. De software die we hier ontwikkelen, wordt door miljoenen mensen gebruikt. Denk aan een bankierapp, een digitale huismap waarin een financieel adviseur alle gegevens kan verzamelen voor een hypotheekaanvraag of de chatfunctie met een medewerker van het team klantcontact.

Zolang Covid-19 niet onder controle is, werk je zoveel mogelijk vanuit huis. Meetings vinden in principe online plaats met incidentele afspraken op kantoor. Je werkzaamheden zullen hierop worden aangepast.

Jouw kwaliteiten
Je bent leergierig en wil dan ook alle ins en outs leren van IT binnen een complexe, corporate omgeving. Je staat open voor feedback, durft vragen te stellen en toont hierin initiatief. Zo ontwikkel jij je stap voor stap tot een vakbekwame developer.

Verder heb je:

  • Een hbo-opleiding in de richting Software Engineering of anders;
  • Ervaring met AI is een pré (door bijvoorbeeld een keuzevak of minor);
  • Affiniteit met de financiële dienstverlening.
Solliciteren?
Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Nancy van de Wiel, corporate recruiter, via nancy.vandewiel@devolksbank.nl.

Dit krijg je van ons
Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk.

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: 's-Hertogenbosch

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages