Meewerkstage Integrated Reporting

de Volksbank

Stage informatie

Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Op zoek naar een meewerkstage bij een bank die het anders doet? Leer alles over de totstandkoming van o.a. duurzaamheidsrapportages en het jaarverslag. Ben je enthousiast en heb je affiniteit met financiële dienstverlening en verantwoord ondernemen? Dan is deze stage echt iets voor jou!

Over de stage
Voor de afdeling Reporting & Control - Integrated External Reporting zijn we op zoek naar een stagiair (in overleg 5-6 maanden) die kan ondersteunen bij de totstandkoming van het jaarverslag en andere duurzaamheidsrapporten van de Volksbank. Tijdens je stage zul jij je voornamelijk concentreren op het niet-financiële deel het zogenaamde Integrated Reporting. Integrated Reporting is onderhevig aan grote ontwikkelingen en wordt voor veel ondernemingen in toenemende mate belangrijker en uitgebreider. Affiniteit met verantwoord ondernemen en duurzaamheid is hierom een must. Je zult veel samenwerken met verschillende onderdelen van de Volksbank onder begeleiding van een Specialist Verantwoord Ondernemen in het team. Je zult in deze 5-6 maanden veel bezig zijn met o.a. een stakeholderdialoog en analyse, materialiteitsanalyses en de algehele rapportage opzet. Je zult aan het einde van je stage veel kennis vergaren over internationale richtlijnen, wet en regelgeving over niet financiële transparantie voor bedrijven.

Hier kom je te werken :
Je komt in een hecht en gezellig team van 12 gemotiveerde collega's. De sfeer is open en informeel. Daarnaast staat iedereen voor elkaar klaar. Dagelijks hebben we contactmomenten om zin en onzin te bespreken in deze thuiswerktijden.

Jouw kwaliteiten
Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een positief-kritische instelling en je hebt affiniteit met Integrated Reporting / jaarverslaglegging. Je weet mensen te enthousiasmeren voor verantwoord ondernemen en duurzaamheid en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord en geschrift. Jij bent iemand die zijn mouwen opstroopt en aan de slag gaat en met jouw doorzettingsvermogen en zelfstartend vermogen weet jij veel te bereiken.

Dit breng je mee
Je bent bezig met een wo Bachelor- of Masteropleiding of al in het bezit van. Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een positief-kritische instelling.

Startdatum en locatie
Vanaf april 2021 kun je starten met je stage bij de Volksbank (iets later is ook geen probleem). De werkzaamheden voor deze functie vinden normaal gesproken plaats op ons kantoor in Utrecht maar ivm de huidige maatregelingen rondom het coronavirus werken we volledig vanuit huis.

Werken bij de Volksbank & het coronavirus
De komende periode werken we – net zoals bij heel veel andere bedrijven – allemaal voornamelijk thuis. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Een gekke periode om te starten met je stage, maar jouw nieuwe leidinggevende zal er alles aan doen om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de Volksbank waren we al gewend om minimaal één dag per week thuis te werken en hierdoor zijn er gelukkig genoeg faciliteiten om op afstand met elkaar samen te werken. Verder zal je nieuwe leidinggevende/mentor met jou in gesprek blijven over alle aspecten van een gezonde (thuis)werkomgeving.

Solliciteren?
Klik op de sollicitatiebutton en upload je motivatiebrief en cv. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Vragen? Stel ze aan Vera Reidinga, corporate recruiter, via vera.reidinga@devolksbank.nl of 06 539 40 379 (of stuur een whatsapp bericht)

Dit krijg je van ons

Zichtbaar impact

Met een balanstotaal van € 62 miljard is de Volksbank de vierde retailbank van Nederland. Groot genoeg om jouw persoonlijke ambities waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Door de korte lijnen zit je snel met beslissers aan één tafel. Onze cultuur is informeel en down-to-earth.

Werk- privé balans

Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk zelf in te richten. Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt – in overleg – zelf waar en wanneer je werkt.

Jouw ontwikkeling

Wij vinden jouw persoonlijke groei belangrijk. Want als jij doet wat je leuk vindt en waar jij goed in bent, ga je gemotiveerd en met plezier aan het werk. Daar plukken onze klanten én je directe collega’s de vruchten van. Daarom faciliteert de Volksbank je ontwikkeling graag.

Arbeidsvoorwaarden

Naast jouw salaris profiteer je van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Bij ons is 36 uur een standaard werkweek en je kunt dit naar wens indelen, bijvoorbeeld 4x9.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages