Stage 'duurzaamheid & business' ASN Bank

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

ASN Bank zoekt onderzoeks- en organisatietalenten die willen bijdragen aan de duurzame missie van ASN Bank. Past deze stage bij jou? Reageer dan op deze vacature!

Over deze stage:
ASN Bank biedt je de kans om ervaring op te doen op het gebied van duurzaam bankieren bij het Expertise Centrum Duurzaamheid (ECD). Wij zijn verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank en de Volksbank. En we doen ook de analyses die noodzakelijk zijn om dit beleid uit te voeren. Binnen de afdeling werken we aan een aantal projecten rondom klimaat, mensenrechten en biodiversiteit.

Wat ga je doen:
Als stagiaire analyseer je welke beursgenoteerde bedrijven voldoen aan het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank in het kader van potentiële investeringen. Naast de analyses help je ook mee bij het updaten of ontwikkelen van het duurzaamheidsbeleid – zo willen we bijvoorbeeld het consumentenveiligheidsbeleid uitbreiden met suikers. Daarnaast help je bij de uitvoering van projecten op het gebied van klimaat, biodiversiteit en/of mensenrechten. De projecten hangen af van de prioriteiten op de afdeling, maar op basis van jou interesses zijn er, in overleg, ook mogelijkheden. Zie jij jezelf samen met onze ASN collega’s sterk maken voor een duurzamere wereld? Denk jij dat je met jouw expertise kan bijdragen aan ons werk en projecten?

Wij vragen:
Je volgt een HBO- of WO-opleiding waarin je kennis hebt opgedaan over milieu (bijvoorbeeld klimaat en/of biodiversiteit) of mensenrechten (zoals arbeidsrecht of internationale armoedebestrijding). Ook een studie zoals Sustainable Business of studies waar er aandacht besteed wordt aan (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen passen hier goed. Een paar checks:

  • Je staat op dit moment aantoonbaar ingeschreven voor een opleiding.
  • Je bent accuraat, flexibel en kritisch.
  • Je kunt zelfstandig werken en bent proactief.
  • Je bent nieuwsgierig en onderzoeksvaardig.
  • Je vindt het leuk om te plannen en te organiseren.
  • Je bent enthousiast over de idealen van ASN Bank.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.
  • In verband met de Covid-19 crisis ben je goed in staat thuis te werken.
Startdatum en locatie
De stage duurt minstens 4 maanden (32-36 uur per week) en start bij voorkeur in het najaar van 2020. Op dit moment is door het Covid-19 virus thuiswerken de norm. Dit blijft waarschijnlijk voorlopig zo. Houd er rekening mee dat je tijdens je stage dan ook grotendeels vanuit huis werkt.
Ons kantoor in Den Haag is goed bereikbaar met het OV. Er zijn regelmatig online- afspraken om goed met elkaar in contact te blijven.

Wat krijg je?
Een stagevergoeding van 600 euro per maand op basis van een 36-urige werkweek; de start- en einddatum van je stage bepalen we in overleg met jou.
Als stagiaire bij ASN Bank maak je kennis met onze standpunten en onze rol binnen het duurzaam ondernemen. Binnen de Volksbank is er een actief bestuur genaamd JongVolk wat activiteiten voor startende werknemers organiseert zoals borrels en workshops. Een goeie kans om je netwerk uit te breiden en nieuwe mensen te leren kennen.

Solliciteren?
Wil je solliciteren op deze vacature? Klik op de 'Solliciteren'-button en reageer uiterlijk 30 september op deze vacature via het sollicitatieformulier van de Volksbank. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over onze stages kun je contact opnemen met Stef Driesen ( stef.driesen@asnbank.nl ), hij zal de stagebegeleider zijn vanuit ECD.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen, sparen en beleggen in de ASN Beleggingsfondsen. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages