Stagiair(e) Business Intelligence & Data Analytics

Organisatie
ING
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Stagiair(e) Business Intelligence & Data Analytics
Altijd al eens ervaring willen opdoen in het vertalen van (big) data naar praktisch toepasbare oplossingen met behulp van Business Intelligence & Data Analytics? Wil jij graag leren hoe je de business kunt adviseren bij het maken van actionable dashboards? Of durf je het misschien aan om zelf deze dashboards te realiseren? In afstemming met relevante stakeholders ga je de kwaliteit van stuurinformatie naar een hoger niveau tillen.

Vind jij teamwork ook de sleutel om waardevolle oplossingen te realiseren? En zou je willen ervaren hoe ‘agile’ werken hieraan kan bijdragen?

Als je al deze vragen met “ja” hebt beantwoord, dan is dit dé unieke kans voor jou om bij ING als vooruitstrevende organisatie een meeloop- of afstudeerstage te doen!

ING Private Banking - Sales Excellence
Jij komt te werken in een jong en ambitieus team van specialisten wat het vooruitstrevende Private Banking domein voorziet van waardevolle inzichten, te denken aan diverse dashboards en data analyses. Als teammember “tover” je (big) data naar bruikbare informatie door data te prepareren, analyseren, interpreteren en passende aanbevelingen te doen richting de business. Allemaal met als doel het succes van Private Banking verder uit te bouwen. De informatiebehoefte wordt geprioriteerd en in samenwerking met stakeholders vertaald naar interessante conclusies of nieuwe tooling.

Het begrijpen van en zorgen voor de alignment tussen de processen, data(bronnen) en stakeholders is hierbij cruciaal. Als stagiair krijg je de ruimte om interessante vraagstukken binnen deze omgeving te onderzoeken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de bevindingen te vertalen naar innovatieve adviezen en oplossingen.

Wat jij biedt

 • Je hebt HBO-/WO-denkniveau en volgt een opleiding in de richting van Informatiekunde, Econometrie, (Technische) Bedrijfskunde of een soortgelijke richting met een Business & IT component;
 • Je bent voor minimaal 4 maanden fulltime beschikbaar (36 uur per week);
 • Je bent vaardig in de Nederlandse of Engelse taal;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met datavisualisatie in BI-tools (Cognos Analytics, Power BI, Tableau, Qlikview, SSRS, etc.) en/of het gebruik van SQL, R of Python;
 • Je bent in staat om de werkzaamheden binnen deze stage zelfstandig af te stemmen met de verwachtingen van jouw opleiding;
 • Je durft het aan om op basis van observaties verbeteringen te identificeren, te communiceren en (indien mogelijk) te implementeren;
 • Je bent geïnteresseerd in de financiële dienstverlening en onze agile way-of-working.

Verder onderschrijf je de waarden van ING en vind je het vanzelfsprekend je in je werk ook naar deze waarden te gedragen. Zie voor meer informatie hierover ING-Waarden.

Wat wij bieden

 • Een grote hoeveelheid aan relevante vraagstukken om onderzoek naar te doen;
 • Een uitdagende en leerzame werkomgeving met professionele begeleiding;
 • Een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en profileren;
 • Een marktconforme stagevergoeding.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om, in overleg met je begeleider, je stage zelf verder vorm te geven.

Contact
Ben je nieuwsgierig geworden? Reageer dan snel op deze vacature en kom met ons in contact. We zien je CV en motivatie graag tegemoet.

Let op! Om stage te kunnen lopen bij ING moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages