Afstudeer- of meewerkstage data-analyse Audit

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Ben jij enthousiast, vaardig in data-analyse en heb je affiniteit met financiële dienstverlening? Dan is deze vacature misschien wel wat voor jou!

Over de stage
Met jou als nieuwe Audit stagiair hopen we natuurlijk nieuwe inzichten en een frisse blik binnen te halen, maar tegelijkertijd willen we jou graag de kans geven om veel te leren en ervaring op te doen bij een mooie bank die het net even wat anders doet. Win-win toch?
Elke dag je eigen agenda bepalen, ruimte pakken om samen met collega’s te experimenteren, leren én meebouwen aan de beoordeling van een steeds meer data gedreven bankomgeving. Dat zijn de hoofdingrediënten van jouw data-analyse stage bij de Volksbank. Data wordt steeds belangrijker voor de Volksbank. Op basis van data nemen we cruciale beslissingen voor de koers van de bank.

We gebruiken datasets voor het opstellen van transparante rapportages voor toezichthouders en dankzij inzicht in data kunnen we op een efficiëntere manier beoordelen of beheersmaatregelen hebben gewerkt en dit dus steeds vaker uitvoeren. Dat is de weg van continuous monitoring naar continuous assurance die Audit is ingegaan om zo een belangrijke(re) bijdrage te kunnen leveren binnen de Volksbank.

We willen het toepassen van data-analyse een impuls geven en starten daarom een intern project, waarin jij mede het project kunt vormgeven en een mooie bijdrage kunt leveren. Samen met collega’s bepaal je welke specifieke risico-inzichten relevant zijn en verzamel je de daarvoor noodzakelijke data uit verschillende bronnen. Vervolgens prepareer je deze tot bruikbare datasets en dashboards en breng je de kennis daarvan over aan je collega’s.

Jouw kwaliteiten
Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een positief-kritische instelling. Je weet mensen te enthousiasmeren voor gebruik van data-analyse en hebt diepgaande kennis van en hands-on ervaring met SQL. Kennis van datavisualisatietooling (Tableau) en tooling voor data-analytics (zoals IDEA, Python) is gewenst.

Dit breng je mee
Je bent bezig met een studie op hbo- of wo-niveau. Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een positief-kritische instelling.

Startdatum en locatie
Vanaf februari 2021 kun je starten met je stage bij de Volksbank (iets later is ook geen probleem). De werkzaamheden voor deze functie vinden normaal gesproken plaats op ons kantoor in Utrecht (uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer) en in Den Bosch.

Werken bij de Volksbank & het coronavirus
De komende periode werken we – net zoals bij heel veel andere bedrijven – allemaal voornamelijk thuis. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Een gekke periode om te starten met je stage, maar jouw nieuwe leidinggevende zal er alles aan doen om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de Volksbank waren we al gewend om minimaal één dag per week thuis te werken en hierdoor zijn er gelukkig genoeg faciliteiten om op afstand met elkaar samen te werken. Verder zal je nieuwe leidinggevende/mentor met jou in gesprek blijven over alle aspecten van een gezonde (thuis)werkomgeving.

Zoeken wij jou?
Wacht dan niet, klik op de "sollicitatiebutton" en reageer op deze stageopdracht! Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Belangrijk:

  • Stuur naast je motivatie en cv ook de stage- en afstudeervereisten vanuit de opleiding mee, zodat wij kunnen beoordelen of wat vanuit de opleiding vereist is en wij aan opdrachten kunnen aanbieden ook echt op elkaar aansluit.
Vragen?
Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eva Dankers, Corporate Recruiter via 06 - 537 62 809 | eva.dankers@devolksbank.nl.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages