Stagiair Econometrie Betalingsverkeer

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant
 • Master
 • 36 uur
 • Economie en beleid
 • Reageer uiterlijk 7 september 2020

Draag bij aan een veilig, betrouwbaar en efficiënt betalingsverkeer als stagiair bij DNB.

Jij hebt impact

Contant betalen, pinnen en een elektronische overboeking is iets dat we dagelijks doen. Je staat er misschien niet bij stil, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan een veilig, betrouwbaar en efficiënt betalingsverkeer. En dat niet alleen, we werken bij DNB ook aan de toegankelijkheid en bereikbaarheid van het betalingsverkeer voor iedereen. Hier kun jij als stagiair Econometrie Betalingsverkeer een bijdrage aan leveren.
Zo doe je dat als stagiair bij DNB
DNB heeft de werkgroep Toegankelijkheid en Bereikbaarheid binnen het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer opgericht. Deze werkgroep monitort de toegankelijkheid en bereikbaarheid van het betalingsverkeer voor verschillende groepen mensen in kwetsbare posities door middel van onderzoek. De data voor dit onderzoek wordt verzameld door een onderzoeksbureau. Als stagiair ga jij deze data vervolgens analyseren en in een helder onderzoeksrapport verwerken. Uiteraard onder begeleiding van ervaren collega’s uit het team. Een mooie kans om je kennis op het gebied van economie, econometrie en onderzoek toe te passen op het Nederlandse betalingsverkeer.

Wat ga je precies doen?

 • Je beoordeeld op basis van aangeleverde onderzoekdata, de mate waarin verschillende groepen consumenten en winkeliers zelfstandig verschillende betaaldiensten- en producten kunnen gebruiken en daarbij vergelijk je de uitkomsten met eerdere onderzoeken.
 • Je schrijft een onderzoeksrapport dat de toegankelijkheid van het betalingsverkeer op basis van de onderzochte resultaten in kaart brengt.
 • Je geeft advies over hoe de toegankelijkheid van bepaalde groepen consumenten en winkeliers tot het betalingsverkeer mogelijk verbeterd kan worden.

Hier doe je dat

De afdeling Betalingsverkeer Beleid is een veelzijdige afdeling met ongeveer 10 medewerkers binnen de divisie Betalingsverkeer en Marktinfrastructuren. Wij adviseren de directie van DNB over beleidsvraagstukken in het betalingsverkeer, verzorgen de inbreng van DNB in het nationale, Europese en mondiale overleg en voeren het secretariaat van het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer. Bovendien is de wetenschappelijke analyse van het betalingsverkeer volop in ontwikkeling.

Werken in deze beleidsomgeving is dynamisch en uitdagend omdat je te maken hebt met veel partijen; aan de ene kant met banken, consumentenorganisaties en organisaties van winkeliers. En aan de andere kant met partijen als de Europese Commissie, overheden, de ECB en toezichthouders van andere centrale banken.

Dit breng je mee

Je bent analytisch sterk en in staat om onderzoeksuitkomsten te vertalen in een voor iedereen goed leesbaar rapport met heldere conclusies.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een wo student in de masterfase van je studie Econometrie of overige kwantitatieve studie.
 • Je hebt ervaring met onderzoek en je bent in staat analyses te verrichten met datareeksen op basis van statistische pakketten zoals R.
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • Je bent per 1 januari 2021 beschikbaar voor een stage van 5 maanden, 36 uur per week.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal op een centrale plek in Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van €570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk6september 2020 een motivatiebrief en je complete cv met cijferlijsten. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor deze stage is een justitiële screening van toepassing, de stage ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages