Stagiair Legal

ABN AMRO

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Wil je stage lopen in een professionele en motiverende omgeving en je verder ontwikkelen in de financiële sector? Word Legal stagiair(e) bij ABN AMRO en maak kennis met een dynamische Legal afdeling en andere afdelingen binnen de bank.

Hoe ziet je stage eruit?

Tijdens je stage draai je mee in de dagelijkse praktijk van een van onze Legal teams en ondersteun je de werkzaamheden van de juristen in het betreffende team. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren van de bank over geschillen. Of betrokkenheid bij (complexe) contractsonderhandelingen en waar nodig het opstellen van contracten. Je verdiept je in wet- en regelgeving waar de bank mee te maken heeft en geeft advies over producten en diensten van de bank. Je denkt mee bij het in kaart brengen van de risico's van de bank en helpt risico's te vermijden.

Wie zijn wij?

De afdeling Legal signaleert en beïnvloedt nieuwe wet- en regelgeving en adviseert de bank over de interpretatie en implementatie daarvan. Ook zijn we betrokken bij gerechtelijke procedures en analyseren we relevante jurisprudentie. Daarnaast ondersteunen wij bij financiële transacties en adviseren we over de juridische aspecten van nieuwe producten. De Legal afdeling bestaat op dit moment uit circa 120 juristen.
De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank en bestaat daarom uit verschillende ‘units’. Zo kan je bijvoorbeeld stage lopen bij de volgende Units:
Corporate & Institutional Banking (C&IB): Betrokken bij de dienstverlening van de bank aan grootzakelijke klanten via drie sub-teams: C&IB Lending ((syndicaats)financieringen voor grootzakelijke klanten), C&IB Capital Markets (equity/debt capital markets en corporate/structured finance) en Markets & Clearing (securities lending, derivaten en clearing activiteiten).

Products : Dit team adviseert de bank op het gebied van onder meer betalingsverkeer (PSD2), privacy (GDPR), verzekeren en pensioenen. Ook ondersteunen de juristen van deze unit bij fraudezaken en bij het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme.
Private Banking : De juristen van de afdeling Private Banking adviseren met betrekking tot de producten en diensten op het gebied van effecten die door ABN AMRO aan de Private Banking klanten (zowel in Nederland als internationaal) worden aangeboden.
Group Affairs : Dit team ondersteunt de bank als geheel. Het sub-team Innovation & Technology richt zich op Innovation, Cloud toepassingen, outsourcing-, inkoop-, IT- en leverancierscontracten, intellectual property en mededingingsrecht. Corporate Affairs richt zich op alle vennootschapsrechtelijke zaken, zoals corporate governance en (inter)nationale M&A transacties, waaronder strategische of financiële deelnemingen, herstructureringen, joint ventures en overnames van ABN AMRO groep.
Financial Restructuring & Recovery (FR&R) en Litigation : Verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van restructuring en recovery werkzaamheden (ook wel bijzonder beheer genoemd). Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de behandeling van belangrijke geschillen en procedures van de bank en werkzaamheden met betrekking tot bankgaranties en derdenbeslagen.

Lending: Verantwoordelijk voor de juridische advisering met betrekking tot alle soorten financieringen die aan alle Retail, Private en Commercial Banking klanten van de bank worden verstrekt. Belangrijke elementen van de juristen binnen het team is het adviseren over en implementeren van normen, regels en/of jurisprudentie over zorgplicht. De juristen in dit team bieden tevens ondersteuning bij zakelijke financieringstransacties.

Wie ben jij?

Een enthousiaste, pragmatische en gedreven student in de afrondende fase van je studie, bij voorkeur in je master. Je hebt interesse in de financiële sector, je bent collegiaal en je beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden.

Wat vragen wij?

• In de afrondende fase van je WO studie Rechten. Bij voorkeur privaatrecht, financieel recht, insolventierecht, ondernemingsrecht, mededingingsrecht, IT-recht of een soortgelijk rechtsgebied;
• Relevante nevenactiviteiten of stage(s); en
• Je bent creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen.

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage in een interessante en dynamische werkomgeving voor de duur van twee maanden. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op binnen de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij collega’s je graag de organisatie en hun vak laten zien.

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen ABN AMRO zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin alle collega’s zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Wij maken graag kennis met je.
Graag ontvangen we bij je sollicitatie het volgende van je:

• cv;
• motivatiebrief (graag hierin ook vermelden naar welk(e) Legal team(s) je voorkeur uitgaat);
• cijferlijst; en
• stagebeoordeling(en) van (een) eerdere stage(s), indien van toepassing.

Let op: vanwege de coronamaatregelen, zullen wij pas vanaf Q1 2021 weer nieuwe stagairs aannemen.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, stuur dan een e-mail naar Stage.Legal@nl.abnamro.com

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages