Stage hbo ICT- Ethical Code

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Bij de Volksbank is ons motto: “Beter voor elkaar”. Dat komt terug in onze manier van werken, onze slogan, en policy zoals in onze datavisie .Ook wij als AI Engineers willen bijdragen aan een betere samenleving waarin onze kennis op het gebied van Machine Learning ethisch kan worden ingezet. Omdat het gebruiken van AI-toepassingen een grote impact kan hebben, is het van belang dat wij ons gedurende het ontwikkelproces bewust zijn van- en maatregelen nemen tegen negatieve effecten. Hiervoor hebben wij een set aan vragen gemaakt waar onze ontwikkelaars en productowners over na dienen te denken. Vooral tijdens projecten in discriminatie en bias te voorkomen.

Op dit moment is het invullen van de vragen erg omslachtig. Om alle betrokkenen te stimuleren om betere antwoorden te bedenken, willen wij een tool ontwikkelen die aan de ene kant zoveel mogelijk bureaucratisch werk wegneemt. Dit kandoor standaard antwoorden te bieden, maar ook juist te inspireren om goed na te denken over de belangrijke zaken. De tool zou bijvoorbeeld de ontwikkelaar met diverse situaties kunnen confronteren die passen bij de context van het project, om hem/haar uit te dagen ook goed verborgen dilemma’s te ontdekken. Aan jou de taak om te onderzoeken hoe we de ontwikkelaar zo goed mogelijk kunnen prikkelen. Zo kunnen we samen betere beslissingen nemen op het gebied van AI.

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor:
Als stagiair bij ons team binnen de Volksbank vragen wij jou niet alleen om te experimenteren met het stimuleren van ontwikkelaars om goed over belangrijke vragen na te denken, maar ook om een tool te bouwen die dit faciliteert. Mocht dit project succesvol zijn, dan zouden we de tool graag samen open source willen maken zodat ook anderen geholpen kunnen worden in het ethisch gebruik van AI. Ook zou het dan aan kunnen sluiten bij bestaande toolkits voor ethics by design, zoals Deon .

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten


Ben jij een hbo-informatica student met front-end development ervaring? Wil jij ons helpen om het verantwoord gebruik van AI in de wereld te stimuleren? In ruil voor jouw hulp bieden wij jou begeleiding, een ontwikkelomgeving, stagevergoeding en een plek in ons gezellige team!

Verder heb je

  • Hbo werk- en denkniveau op het gebied van software, Engineering, AI;
  • Leergieringe en enthousiaste instelling;
  • Kennis en ervaring met AI en toolontwikkeling.
Startdatum en locatie
Startdatum in overleg maar bij voorkeur start je op 1 september 2020 in Den Bosch (Pettelaarpark 120).

Solliciteren?

Klik op de "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nicky Mocking, E: nicky.mocking@devolksbank.nl.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages