Stage Communicatiemedewerker Sociaal Fonds

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Jij zet het Sociaal Fonds van ABN AMRO op de kaart. Dankzij jouw campagnestrategie zorgen we ervoor dat alle (oud-)collega’s bekend raken met de mogelijkheden van het Fonds. Het Sociaal Fonds helpt (gepensioneerde) medewerkers die door een onverwachte gebeurtenis in financiële problemen terechtkomen, bijvoorbeeld door een ziekte, overlijden, scheiding of een ongeval. Het enige dat ontbreekt op onze afdeling Communications: een stagiair die met ijzersterke communicatie ons Sociaal Fonds op de kaart weet te zetten onder (oud-)medewerkers! Met deze werkstage ontwikkel je jezelf professioneel én persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je bent druk met redactionele taken en projectmatige klussen, en die twee lopen eigenlijk altijd dwars door elkaar. ‘s Ochtends in de cijfers duiken van een medewerkers-onderzoek dat je hebt opgezet, na de lunch een paar ijzersterke beelden zoeken voor een flyer en einde dag nog even een tekst schrijven voor een intranet-bericht. ‘Ik verveel me’ kun je op je buik schrijven!

Je gaat zelfstandig te werk. Je bent binnen Brand, Marketing & Communications het aanspreekpunt voor het Fonds. Je doet mee aan alle bestuursvergaderingen en rapporteert ook direct aan het bestuur van het Fonds. Helemaal alleen hoef je het werk natuurlijk niet te doen. Je kunt optrekken met de business lines communicatieteams om je interne doelgroep optimaal te bereiken. Daarnaast kun je ook veel kennis opdoen van ons expertise ‘Campaigns-team’ waar ze als geen ander weten hoe je impactvolle communicatie kunt laten vliegen over alle externe en interne kanalen.

Je werkomgeving

De afdeling Branding, Marketing & Communications is verantwoordelijk voor het merk en de reputatie van de bank. Hierbinnen zetten verschillende communicatiedisciplines dagelijks hun schouders onder een gezamenlijke missie: onze branding stevig neerzetten, onze reputatie verbeteren, en het engagement verhogen. We brengen de strategie van de bank tot leven bij een brede doelgroep, met impactvolle communicatie.

Je profiel

Regelneef, hosseltante… Noem het hoe je wilt: jij helpt mee om het Sociaal Fonds op de kaart te zetten. Je bedenkt een campagnestrategie en voert wat je bedenkt zelf uit. Je bent een zelfstandig type, maar vindt ook snel je weg in de samenwerking met andere teams om het werk zo goed mogelijk gedaan te krijgen. Het verhaal van het Sociaal Fonds hoef je natuurlijk niet zelf te bedenken. Maar je kunt wel contextueel denken en je ideeën redactioneel uitwerken. Als enthousiaste, kritische tekstschrijver draai je je hand niet om voor een aansprekend nieuwsbericht of een postercampagne. Uiteraard ben je een creatieve geest, maar je bent ook georganiseerd en opgeruimd zodat je alle communicatie kunt organiseren. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

• Kennis op HBO/WO niveau van (online) communicatie / journalistiek / media.

• Goede communicatieve vaardigheden.

• Redactioneel sterk met een vlotte pen.

• Je kunt goed plannen en organiseren.

• Je bent samenwerkingsgericht, oplossingsgericht en creatief.

• Startdatum stage: z.s.m. (4 tot 6 maanden).

We bieden

ABN AMRO investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Het is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen en ABN AMRO écht te leren kennen. Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar ook om het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert inhoudelijke en sociale evenementen waar je elkaar en de bank goed leert kennen en alvast in contact kunt treden met onze recruiters.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Saskia Versneij, Senior Content Producer of saskia.versneij@nl.abnamro.com. We leren je graag kennen.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages