Stagiair content manager

ABN AMRO

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

ABN AMRO ZOEKT EEN CONTENT MANAGER

Kun jij content laten vliegen over alle kanalen?

In het kort

Bij ABN AMRO hebben we een verhaal te vertellen. Dat doen we in tekst, beeld, video en soms live. Over álle communicatiekanalen. En met een lekker tempo erin. We werken in agile-teams, dat betekent dat we maken, testen en verbeteren. Zo weten we zeker dat we de juiste snaar raken. Het enige dat nog ontbreekt: een bevlogen content manager met gevoel voor techniek, oog voor beeld en handigheid met tekst. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk: content management, distributie en optimalisatie

Het plannen/organiseren, publiceren, rapporteren en optimaliseren van elke vorm van doelgroep gerichte content op alle interne en externe kanalen. Dat is wat je doet. En in alle vormen komt het voorbij: van tekst, tot video en van infographic tot podcast. Ons werkveld is breed en daarom weet jij de weg op al onze kanalen. Je organiseert, plant en publiceert zodat onze content binnen deadline live staat op alle beoogde kanalen. Waar hebben we het dan over? De interne en externe kanalen zijn: onze social media kanalen, videoplatforms zoals YouTube & Kaltura, abnamro.com, intranet, nieuwbrieven, narrowcasting en ook drukwerk fix jij.

Je houdt je in de basis bezig met het plannen, plaatsen en beheren van (nieuwe) content. Uiteraard ben je vanaf de start van conceptontwikkeling in jouw rol betrokken bij het opzetten van content campagnes. Voor de kanaalkeuze laten we ons adviseren door channel experts. Het materiaal wordt veelal kant-en-klaar aangeleverd door de content producers.

De learnings die jij op doet in de praktijk, deel je om de collega’s van Content & Channels scherp te houden. Op basis van data kom je tot scherpe adviezen over effectief beeldgebruik, goede copy, aanleverspecificaties en doorlooptijden.

Kortom je bent een onmisbaar teamlid bij alle content producties. Je doet er alles aan om content van A naar B te krijgen. Samen met channel experts zorg je voor guidance op de kanalen en de content producers volgen jouw instructies op en leveren hun werk zo kant-en-klaar mogelijk aan bij jou.

Je werkomgeving

De afdeling Brand, Marketing & Communications is verantwoordelijk voor het merk en de reputatie van de bank. Hierbinnen zetten verschillende communicatiedisciplines dagelijks hun schouders onder een gezamenlijke missie: onze branding stevig neerzetten, onze reputatie verbeteren, en het engagement verhogen.

Je profiel

Regelneef, hosseltante… Noem het hoe je wilt: jij helpt mee zodat het gefixt wordt! Daarnaast begrijp je dat alles begint met het vertellen van een sterk verhaal. En dat dit verhaal moet passen in het grote plaatje. Uiteraard ben je een creatieve geest, maar je bent ook georganiseerd en opgeruimd. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
• Kennis op HBO/WO niveau van (online) communicatie / media.
• Goede communicatieve vaardigheden.
• Je kunt goed plannen en organiseren.
• Navigeren op online kanalen kun jij met je ogen dicht.
• Je bent samenwerkingsgericht, oplossingsgericht en creatief.
• Ervaring met en/of specialisatie in nieuwe media is een pre.
• Startdatum stage: z.s.m. (4 tot 6 maanden).

We bieden

ABN AMRO investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Het is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen en ABN AMRO écht te leren kennen. Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar ook om het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert inhoudelijke en sociale evenementen waar je elkaar en de bank goed leert kennen en alvast in contact kunt treden met onze recruiters.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Saskia Versneij, Senior Content Producer of saskia.versneij@nl.abnamro.com We leren je graag kennen

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages