Stagiair ASN Bank Communicatie

Organisatie
Locatie
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Heb jij gevoel voor actualiteit en duurzame ontwikkeling? Vind jij het interessant om bezig te zijn met inhoudelijke vraagstukken op het gebied van communicatie en maatschappij? Dan zoeken wij jou!

ASN Bank biedt vanaf medio mei een stageplaats waarin je alles kunt leren over communicatie en duurzaam bankieren. De begin- en einddatum zijn, evenals het aantal uren per week (minimaal 28), in overleg. Je helpt dagelijks mee bij het bewaken van de reputatie en het bekendmaken van ASN Bank en haar activiteiten bij een breed publiek. Daarbij ligt extra nadruk op een jonge doelgroep die openstaat voor duurzaamheid maar de overstap naar ASN Bank nog niet heeft gemaakt. Dat is een opdracht die vraagt om communicatieve en schriftelijke vaardigheden, gevoel voor nieuwswaarde, organisatiesensitiviteit en een flinke dosis creativiteit en enthousiasme.

Jouw werkzaamheden zijn o.a. als volgt:

  • Adviseurs ondersteunen bij externe en interne communicatie;
  • Inhoudelijke vraagstukken beoordelen van de organisatie op reputatie en beeldvorming. Je geeft invulling van de daaruit voortvloeiende acties;
  • Communicatieplannen schrijven en deze uitvoeren;
  • Voorbereiden van nieuws- en persberichten en interne berichten;
  • Het voorbereiden van speeches, presentaties en evenementen voor klanten;
  • Je bent vrij initiatief te nemen en om alles te leren over ASN Bank en duurzame thema’s.
Over het team
De afdeling Communicatie van ASN Bank houdt zich elke dag bezig met actuele ontwikkelingen. Die gaan over de bank, maar ook over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Op verschillende manieren en via verschillende kanalen draagt de afdeling hieraan bij. Van interne communicatie tot social media, van speeches tot publieksevenementen.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

Wij zijn op zoek naar iemand met een optimistische, flexibele werkhouding en een hands-on mentaliteit. Je bent open, nieuwsgierig, proactief, een teamspeler en beschikt over een goede dosis humor. Beschik jij daarbij over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal? Dan maken we graag kennis met jou.

Verder heb je:

  • Een hbo of wo-opleiding in de richting van internationale betrekkingen, communicatie economie en/of duurzaamheid of andere passende opleiding;
  • Affiniteit met maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van mensenrechten, biodiversiteit en duurzaamheid;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wanneer en waar?
De stage start bij voorkeur halverwege mei en duurt tot half oktober 2020, maar de exacte startdatum en duur is in overleg. Je werkplek is het ASN Bank kantoor in Den Haag. Let op : er is eventueel ruimte om tijdens deze stage een afstudeeronderzoek te doen van beperkte omvang. Mocht je hierin interesse hebben, omdat je geen ‘gewoon’ onderzoek hoeft te doen of dit buiten stagetijd kan, neem dan gerust contact op met de recruiter.

Solliciteren?

Klik op de "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Monique Messelink, E: monique.messelink@asnbank.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nicky Mocking, E: nicky.mocking@devolksbank.nl, T: 06 39808123.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen, sparen en beleggen in de ASN Beleggingsfondsen. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Den Haag

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages