Meewerkstage - Regulatory Reporting Procesoptimalisatie

ABN AMRO

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Wij zoeken een enthousiaste stagiairvoor de afdeling FINREP & Statistical Reporting. Je gaat in teamverband werken aan concernrapportages en big data aanleveringen waarin onder meer de balans, p&l, liquiditeitsmanagement, betalingsverkeer, kredietverlening eneffectenverkeer centraal staan. Op een van deze onderwerpen ga je meewerken. Onze rapportages en big databestanden ondersteunen de externe toezichthouders (DNB/ECB) bij het maken van monetaire beleidsbeslissingen en het uitvoeren van toezicht op de Financiële sector. Je gaat je richten op het verbeteren van de effectiviteit en het afstemmen van diverse processen binnen het team gericht op het verbeteren van de interne controles. Je bent in staat om beheersingsmaatregelingen in kaart te brengen en overzichtelijk te maken door het gebruik van dashboards. Hierbij is het belangrijk om je te verdiepen en verbanden te leggen (slim analyseren) tussen verschillende rapportages en processen, waardoor je naast de verdieping ook een helikopterview ontwikkelt. Goede samenwerking en communicatie met collega's binnen en buiten het team is van groot belang voor het neerzetten van een goed resultaat. In multidisciplinaire teams, met een AGILE aanpak, verbeteren wij continue onze processen, data en rapportages. Daarbij is het belangrijk om in staat te zijn om zelfstandig te kunnen werken en prioriteiten te stellen om de gewenste resultaten te leveren.

Je werk

Je bent verantwoordelijk voor het reviewen en het verbeteren van de inhoud en de processen rondom de productie van kwalitatief hoogwaardige en complexe rapportages. Je zult hierbij bijdragen aan het inzichtelijk maken van een verbeterd control framework rondom alle rapportages. Je zult hierbij bijdragen aan het verbeteren van het control framework rondom alle rapportages en de beheersing van de controls inzichtelijk maken.

Je werkomgeving

De afdeling FINREP & Statistical Reporting is binnen Finance verantwoordelijk voor enterprise reporting op het gebied van regulatory reporting aan DNB en ECB. De wereld rond de afdeling Reporting is uitdagend en volop in beweging. Als gevolg van nieuw te implementeren regelgeving ontwikkelen we nieuwe rapportages en gaan we steeds meer big data bestanden leveren aan de toezichthouders.

Naast goed contact met onze belangrijkste afnemers SRB, DNB en ECB hebben wij veel contact met verschillende interne klanten zoals Risk, Asset & Liability Management en de verschillende business-lines. Tevens is er veelvuldig contact met onze stakeholders in binnen- en buitenland. Voor ons regulatory reporting team zijn we op zoek naar versterking.

Je profiel

  • Bezig met Bachelor of Master opleiding (HBO / WO) - Bedrijfskunde, Finance & Control of een vergelijkbare richting
  • Aantoonbaar analytisch vermogen en zelfstandigheid;
  • Samenwerkingsgericht in het algemeen;
  • Affiniteit met het opstellen van dashboards (BI-tools / MS EXCEL)
  • Proactief en goede communicatieve vaardigheden;
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels is vereist.

We bieden

Een professionele omgeving waar je met veel risk en finance disciplines in aanraking komt. Hier ga je meewerken aan een uitdagende opdracht die relevant en vernieuwend is op het gebied van GroupReporting. We zijn prestatiegericht, maar de onderlinge sfeer blijft altijd informeel en de werkdruk gezond. Met zo veel kennis en ervaring van collega's ontwikkel je niet alleen je expertise, maar leer je ook hoe je die slim toepast in een grote organisatie.

Stagelopen bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. ABN AMRO investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Het is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen. Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar ook om het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert regelmatig inhoudelijke en sociale evenementen waar je elkaar en de bank beter leert kennen.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu via de websiteop deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Ankur Lal, ankur.lal@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages

Stages