Werkstudent Risk Modelling & Data Science

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Volg jij een kwantitatieve wo-opleiding en wil je graag praktijkervaring opdoen naast je studie? De Volksbank zoekt een werkstudent Risk Modelling & Data Science!

Over de opdracht
Het liefst ben je een aantal maanden 1 a 2 dagen per week beschikbaar. Je gaat aan de slag met een opdracht op Modelling gebied. De teams Advanced Analytics, Credit Risk Modelling, en Market Risk Modelling opereren als een Centre of Excellence voor de hele bank op het gebied van modellering. De werkzaamheden van deze teams bestaan o.a. uit:

 • Het ontwikkelen en evalueren van statistische en machine learning modellen. Voorbeelden van toepassingen zijn: hypotheekacceptatiemodellen, kapitaalmodellen, early-warning systemen (o.a. fraudedetectie, direct marketing);
 • Het implementeren van dergelijke modellen in de productiesituatie en het ontwikkelen, beheren & onderhouden van code-toolkits;
 • Het snel exploreren van kwantitatieve (spoedeisende) vraagstukken.
  Je gaat aan de slag met een opdracht voor het Advanced Analytics team. Afhankelijk van actualiteit kan de inhoud van de opdracht verschillend zijn, maar alle opdrachten bieden je een kans om meer van het vakgebied te leren kennen en werkervaring op te doen binnen een deskundig team waar deskundigheid en complexe materie worden gecombineerd met veel vrijheid en een prettige, informele werksfeer.

  Startdatum, duur en locatie
  De startdatum voor deze meewerkstage is flexibel. Ons pand is gevestigd aan de Croeselaan 1 (recht tegenover het Centraal Station) in Utrecht. Je zult een vast aantal uren per week gaan werken, die wij in overleg met jou bepalen.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

Dit breng jij mee

 • Je volgt een masteropleiding op wo-niveau in een kwantitatieve richting (bijv. econometrie, wis- of natuurkunde);
 • Uitstekende programmeervaardigheden in Matlab en/of Python;
 • Ervaring met SQL en Git is een pré;
 • Enthousiasme en leergierigheid;
 • Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding;
 • Goede communicatieve vaardigheden.

Solliciteren?

Lijkt het je wel wat en wil je solliciteren? Klik dan op de ‘sollicitatie button’ en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Vragen? Neem dan contact op met Eva Dankers, Corporate Recruiter, eva.dankers@devolksbank.nl|06 - 537 62 809.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages