Stage HBO ICT- Scaled Agile Framework

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Heb jij affiniteit met de Agile methode en wil je de Volksbank helpen met een transformatie en de bijbehorende succesfactoren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Volksbank ziet dat er een grotere behoefte is om sneller in te spelen op klantwensen en wil dat realiseren door op 2-assen de organisatie aan te passen. De waardenstromen zijn gekanteld naar horizontale ketensturing. Een uitgangspunt hierbij is dat het zelfsturend en onafhankelijk is. Verder is de keten opgedeeld in integrale processen waar een IP manager aan is gekoppeld.

Voor alle snelle veranderingen werken wij met de Agile methode. Hierbij maken we gebruik van het SaFe framework. Wij willen onderzoeken in welke mate de doorgevoerde wijzigingen het gewenste effect realiseren: sneller werken en een hogere wendbaarheid. Zijn alle voorwaarden voor implementatie en ketensturing ingevuld? Hebben de Cobol en Java teams een positief of negatief effect op de doelstellingen?

Wij ontdekten hierbij een aantal knelpunten. Zo lijkt er meer sturing binnen een integraal proces te zijn maar niet alle IP’s zijn goed aan elkaar gelinkt (alignment). Daarnaast is verdeling van het werk over verschillende teams moeilijker te besturen: features kunnen we niet altijd binnen één sprint realiseren en incidenten breken op in de planning.

Aan jou dus de taak om de risicofactoren van een SaFe transformatie voor de Volksbank in kaart te brengen en te kijken naar de succesfactoren voor deze transformatie.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

  • Je volgt een hbo opleiding in de richting bedrijfskundige informatica of business & IT management;
  • Je hebt affiniteit met Scaled Agile Framework (SaFe);
  • Je hebt enige ervaring en affiniteit met de Agile methode;
  • Enthousiasme en leergierig;
  • Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding.
Startdatum en locatie
Je kunt in september starten met je nieuwe stage bij de Volksbank. Onze IT afdeling is gevestigd aan Pettelaarpark 120 in Den Bosch.

Solliciteren?

Klik op de "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de inhoud van de stage kun je contact opnemen met Peer van Heeswijk, E: peer.vanheeswijk@devolksbank.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nicky Mocking, E: nicky.mocking@devolksbank.nl.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages