Stage HBO ITC- Business Intelligence en Data

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Business Intelligence en Data worden steeds belangrijker voor de Volksbank. Op basis van data nemen we cruciale beslissingen voor de koers van de bank. We gebruiken datasets voor het opstellen van transparante rapportages met stuurinformatie voor intern gebruik en voor toezichthouders. Dankzij inzicht in data kunnen ook gerichte marketingcampagnes worden uitgevoerd. En zo zijn er nog talloze andere toepassingen.

Het BICC (Business Intelligence Competence Center) is de afdeling waar deze datasets worden geprepareerd en we inzichten opdoen.
Door voortschrijdend inzicht en technische ontwikkelingen worden hiervoor steeds geavanceerdere tools ingezet. Momenteel zijn dat met name Teradata (database) en Tableau (data visualisatie). Bij het inzetten van deze tools is de Self Service BI-richtlijn het uitgangspunt, waarbij de eindgebruikers zelf inzichten en analyses kunnen maken op basis van de door BICC ontwikkelde datasets.

Om de dienstverlening van BICC volledig in te richten op deze richtlijn en met de huidige tools wordt legacy gemigreerd, vanuit ‘oude’ tooling (SAS BI). Deze SAS BI tooling, met de onderdelen Information Map Studio, Web Report Studio en Rapportage Portal wordt uiteindelijk buiten werking gesteld.

Binnen deze opdracht maak je een migratieplan voor de legacy. Ook maak je een plan voor het uitfaseren van deze SAS BI tool. Daarbij is de vraag om inzicht te geven wat dit voor impact heeft op de werkwijze van BICC en de gebruikersorganisatie.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

  • Je volgt een hbo- opleiding in de richting Business & IT management, data of software engineering en BI;
  • Enthousiasme en leergierigheid;
  • Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding;
  • Goede communicatieve vaardigheden.
Startdatum en locatie
Startdatum in overleg. De afdeling is gevestigd aan Croeselaan 1 in Utrecht (naast CS).

Solliciteren?

Klik op de "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Ria Kern, E: ria.kern@devolksbank.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met nancy van de Wiel, E: nancy.vandewiel@devolksbank.nl.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages