Stage HBO ICT software engineering - AI bugfinding

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Artificial Intelligence is een verzameling technieken die kunnen leren van voorbeelden en ervaringen uit het verleden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk objecten op afbeeldingen te herkennen of teksten te vertalen. En waar schrijvers boeken, artikelen en blogs schrijven, zijn software developers dagelijks bezig om code te schrijven. De programmeertalen die gebruikt worden, lijken in veel opzichten op natuurlijke taal (syntax, semantiek, vorm, etc).

Bij het ontwikkelen van software is de aandacht voor kwaliteit nog wel eens conflicterend met de deadline waarvoor het opgeleverd moet worden. Daarom is het cruciaal dat bugs snel ontdekt worden om zo de impact op de oplevertijd te kunnen verkleinen. Op dit moment zijn er bij de Volksbank diverse statische analysetools, unittest frameworks en andere tools in gebruik om het hoge kwaliteitsniveau wat van een bank verwacht mag worden te waarborgen.

Om hier verder in te verbeteren is de Volksbank opzoek naar de mogelijkheden van Artificial Intelligence om de ervaringen uit het verleden te gebruiken voor het automatisch vinden van (mogelijke) bugs voordat deze optreden in productie. Op deze manier kan de kennis en ervaring van alle developers gebruikt worden voor alle projecten in plaats van de projecten waar de developers zelf aan werken.

Binnen deze opdracht doe je onderzoek naar de beschikbare tools, wat er voor nodig is om deze in te gaan zetten en hoe deze zich verhouden tot de tools die op dit moment al gebruikt worden.

Zie bijvoorbeeld: https://www.analyticsindiamag.com/6-machine-learning-tools-that-will-help-you-find-code-bugs/

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

  • Je volgt een hbo- opleiding in de richting Software Engineering.
  • Hebt affiniteit met Artificial Intelligence.
  • Enthousiasme en leergierigheid.
  • Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding.
  • Goede communicatieve vaardigheden.
Startdatum en locatie
Startdatum in overleg. Onze IT afdeling is gevestigd aan Pettelaarpark 120 in Den Bosch.

Solliciteren?

Reageer op deze stageplaats door op de "sollicitatie button" te klikken. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages