Stage HBO ICT software engineering - realtime file-informatie met opentracing

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Met de introductie van een microservices architectuur is het applicatielandschap van de Volksbank de afgelopen jaren veranderd van een (relatief) overzichtelijke set van grote applicaties naar een (relatief) onoverzichtelijke set van kleine applicaties. Op het moment dat er verstoringen zijn, is er een opentracing oplossing beschikbaar om individuele klantacties door alle systemen te tracken om de oorzaak van problemen snel te kunnen vinden en daarmee oplossen om zo de impact op de dienstverlening te minimaliseren.
En hoewel dit systeem vele voordelen biedt over het handmatig doorzoeken van logfiles, is er nog veel potentie onbenut. De opentracing data van vele TB's aan logfiles bevat een schat aan informatie over zowel de werking van individuele systemen als ook de communicatie tussen deze systemen inclusief mogelijke bottlenecks.

In deze opdracht ga je aan de slag met de opentracing data en onderzoek je de mogelijkheden om middels deze data realtime inzicht te krijgen in het mircroservices applicatielandschap. Welke afhankelijkheden zijn er, waar liggen bottlenecks en hoe zijn deze te visualiseren?

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk .

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

  • Je volgt een hbo- opleiding in de richting Software Engineering
  • Hebt affiniteit met data analytics
  • Enthousiasme en leergierigheid
  • Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding
  • Goede communicatieve vaardigheden
Startdatum en locatie
Je kunt in september starten met je nieuwe stage bij de Volksbank. Onze IT afdeling is gevestigd aan Pettelaarpark 120 in Den Bosch

Solliciteren?

Reageer op deze stageplaats door op de "sollicitatie button" te klikken. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages