Scrummaster onderzoek stage

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Ben je een student met een handigheid/affiniteit voor verandermanagement? Wil je de beste plek vinden om je scriptieonderzoek te doen? Wil je van onze topprofessionals leren bij ABN AMRO en werkervaring opdoen bij een van de grootste banken in Nederland? Waar wacht je nog op? Solliciteer nu!

Je werk

Wij hebben binnen ABN AMRO ruim twee jaar geleden de Agile/ Scrum manier van werken geïmplementeerd. Daarvoor is de organisatiestructuur drastisch veranderd en zijn er nieuwe functies opgesteld; waaronder die van scrum master. Een scrum master is de drijvende kracht achter de Agile/Scrum manier van werken en de Agile mindset van de scrum teamleden en de rest van de organisatie. Hij begeleidt de scrum teamleden in het werken volgens Agile/Scrum en helpt de scrum teams te groeien naar zelforganisatie en zich continu te verbeteren. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiaire die onderzoek wil doen naar de ontwikkeling en toekomst van onze scrum masters!

Vragen waar wij graag een antwoord op zouden willen hebben zijn onder andere:

 • Wat was vanuit het ABN AMRO management toentertijd de visie ten aanzien van de functie van scrum master?
 • In hoeverre is dit doel bereikt met de huidige populatie van scrum masters?
 • Hoe kijken ABN AMRO management en scrum master community nu aan tegen de functie van scrum master?
 • We zijn binnen ABN AMRO opnieuw bezig met de implementatie van een andere manier van werken, namelijk door meer teams (inclusief scrum masters) volledig offshore te brengen en de introductie van DevOps. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de functie van scrum master in Nederland?

Doel van het onderzoek:
Nagaan hoe de functie van scrum master zich de afgelopen jaren bij ABN AMRO heeft ontwikkeld. Daarnaast willen we ook weten hoe het ABN AMRO management en de scrum master community tegen de huidige functie van scrum master aankijken en wat hun ideeën zijn over de scrum master van de toekomst.

Je profiel

 • Je bent een student HBO of WO.
 • Je studie heeft betrekking op psychologie (richting arbeids-& organisatie psychologie) of verandermanagement.
 • Je hebt interesse in IT.
 • Je kunt per februari/maart 2020 starten.
 • Analytische geest: je analytische vaardigheden zijn goed ontwikkeld om problemen te deconstrueren en mogelijke oplossingen te heroverwegen.
 • Autonoom: je bent gedisciplineerd genoeg om zonder toezicht te werken en te slagen.
 • Communicatief vaardig: je kunt informatie op een accurate en duidelijke manier overbrengen.
 • Nederlands spreker: je beschikt over een uitstekend niveau van de taal (gesproken en geschreven), wat cruciaal is.
 • Engelse spreker: je beschikt over een goed niveau van de taal (gesproken en geschreven).
 • Flexibel: je bent gewend om in dynamische omgevingen te werken, weet hoe je veranderingen om je heen moet omarmen en hoe je er succesvol mee kunt omgaan.
 • IT affiniteit: je werkt tenslotte binnen de I&T-afdeling van ABN AMRO. Je weet bijvoorbeeld ook hoe Agile Development werkt.
 • Nauwkeurig: je werkt om fouten ongewoon te maken in je dagelijkse werk, maar vooral om te leren van dien.

We bieden

Ben je op zoek naar een verrijkende stage om jezelf te ontwikkelen? Wil je werken in een van de beste werkomgevingen van Nederland? Dan nodigen wij je uit om hier te komen om samen met ons geschiedenis te schrijven, om je stempel te drukken door middel van je harde werk, inzet en gezelschap.

De bankwereld verandert snel en ABN AMRO Bank verandert hierin mee. Daarom investeren we in Kunstmatige Intelligentie, Blockchain, Internet of Things, Big Data Analytics, Robotica, VR, apps & API's, Risk as a Service, IT-beveiliging, nieuwe bedrijfsmodellen en nog veel meer. Bankieren gaat niet alleen over het opslaan en overboeken van uw geld, we gaan verder dan bankieren. Samen met onze 6000 IT-professionals willen we de wereld van het bankieren veranderen.

Daarom moedigen we je bij ABN AMRO aan om jezelf te ontwikkelen tot het broodnodige talent waar de wereld op wacht! Je zult werken met de beste professionals in de business en ook met de nieuwste technologieën, in een creatieve, flexibele en relaxte sfeer. We bieden alle ABN AMRO stagiaires een werklaptop, een maandelijkse compensatie (€600 voor MSc studenten en €450 BSc studenten), een persoonlijke ontwikkelingscoach en nog veel meer zodat jij je maximale potentieel kan benutten! Wij bieden je de mogelijkheid om op te vallen en een verschil te maken.

Geloof je het niet? We nodigen je uit om het zelf te ervaren.

Interesse?

Ben je zelfverzekerd genoeg om een waardevol lid van ons team te worden, reageer dan direct! En vergeet niet; een goed doordacht en gestructureerde CV en motivatiebrief kunnen je onderscheiden van de rest!

Hoe dit te doen?

 • Zet alleen baanrelevante items op je CV en in je brief.
 • In je brief presenteer je jezelf kort en vertel je ons waarom je geïnteresseerd bent in deze vacature in het bijzonder en het werken bij ABN AMRO in het algemeen. Vervolgens leg je uit hoe je waarde kunt toevoegen aan ons team, door te wijzen op je relevante vaardigheden en ervaring.
 • Noem ten slotte altijd je beschikbaarheidsperiode (bijvoorbeeld vanaf februari 2020 tot juli 2020) en het doel van je stage (bijvoorbeeld scriptieonderzoek of werkervaring).

Wij verheugen ons erop om je te leren kennen!

Aanmeldingsdeadline: 2 maart 2020

Twijfels, vragen of complimenten voor ons? Stuur ons een e-mail naar: it.internships@nl.abnamro.com

Let op : je moet beschikken over een geldig werkvergunning of over een stageovereenkomst als student.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages