Stagiair(e) Content Producer

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Kun jij content laten vliegen in alle kanalen?

In het kort

Bij ABN AMRO hebben we een verhaal te vertellen. Dat doen we in tekst, beeld, video en soms live. Over álle communicatiekanalen. En met een lekker tempo erin. We werken in agile-teams, dat betekent dat we maken, testen en verbeteren. Zo weten we zeker dat we de juiste snaar raken. Het enige dat ontbreekt in ons team: een stagiair die ijzersterke content helpt bouwen! Met een deze werkstage ontwikkel je jezelf professioneel én persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

In een notendop: dankzij jou draaien onze content producties op volle toeren. Je bent druk met redactionele taken en projectmatige klussen, en die twee lopen eigenlijk altijd dwars door elkaar. ‘s Ochtends in de cijfers duiken voor een rapportage, na de lunch een paar ijzersterke beelden zoeken en einde dag nog even een filmpje klaarzetten op het videoplatform… ‘Ik verveel me’ kun je op je buik schrijven! Je werkt in een team van producers onder aanvoer van een senior producer. Zij is van de grote lijnen, jij kleurt de boel in. Met de juiste verf, met doordachte streken en in knallende tinten. Verder help je onze content continu verbeteren. Niet alleen op basis van je scherpe inzicht, maar ook met keiharde cijfers: data. Jij kunt rapportages evengoed maken als aflezen (of wil dat leren). Klinkt ingewikkeld? Jij vindt het vooral leuk en wil daar beter in worden. Op basis van data kun jij beslissingen nemen. Door contentknopen door te hakken, til je de kwaliteit van onze communicatie elke dag een stukje omhoog.

Je werkomgeving

De afdeling Branding, Marketing & Communications is verantwoordelijk voor het merk en de reputatie van de bank. Hierbinnen zetten verschillende communicatiedisciplines dagelijks hun schouders onder een gezamenlijke missie: onze branding stevig neerzetten, onze reputatie verbeteren, en het engagement verhogen. Een van deze teams is het Campagneteam, waar jij straks onderdeel van uitmaakt. Een team van contentstrategen en -producers. junior, medior en senior. Wat doet het Campagneteam dan? We brengen de strategie van de bank tot leven bij een brede doelgroep, met impactvolle communicatie. Over alle social en interne kanalen. Door onderscheidende content te produceren – in toon én in vorm – vertellen wij het verhaal van ABN AMRO. We geloven heilig in storytelling. Soms pakken we groot uit, andere keren kiezen we voor simpel. En met succes, want we bedenken prijswinnende campagnes: van YouTube-hits tot infographics. Deze magie vindt plaats op ons hoofdkantoor, op de Amsterdamse Zuidas. Op de elfde. Misschien kun je je huis wel zien!

Je profiel

Regelneef, hosseltante… Noem het hoe je wilt: jij helpt mee zodat het gefixt wordt! Daarnaast begrijp je dat alles begint met het vertellen van een sterk verhaal. En dat dit verhaal moet passen in het grote plaatje. Het verhaal van de bank hoef je natuurlijk niet zelf te bedenken. Maar je kunt wel contextueel denken en je ideeën redactioneel uitwerken. Als enthousiaste, kritische tekstschrijver draai je je hand niet om voor een aansprekend nieuwsbericht of sterke social copy. Uiteraard ben je een creatieve geest, maar je bent ook georganiseerd en opgeruimd. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:


• Kennis op HBO/WO niveau van (online) communicatie / journalistiek / media.
• Goede communicatieve vaardigheden.
• Navigeren op social media kun jij met je ogen dicht.
• Je bent samenwerkingsgericht, oplossingsgericht en creatief.
• Ervaring met en/of specialisatie in nieuwe media is een pre.
• Startdatum stage: januari/februari 2020 (4 tot 6 maanden).

We bieden

ABN AMRO investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Het is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen en ABN AMRO écht te leren kennen. Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar ook om het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert inhoudelijke en sociale evenementen waar je elkaar en de bank goed leert kennen en alvast in contact kunt treden met onze recruiters.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Saskia Versneij, Senior Content Producer of saskia.versneij@nl.abnamro.com We leren je graag kennen.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages