Stagiair corporate governance & beloningsbeleid

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant
 • Master
 • 36 uur
 • € 570 bruto p.m.
 • Economie en beleid
 • Werkervaring: Student

Denk mee over nationaal en internationaal corporate governance en beloningsbeleid in de financiële sector als stagiair bij DNB.

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Daar kun jij als stagiair een bijdrage aan leveren. Je werkt mee aan diverse vraagstukken op het gebied van het toezicht op de governance & het beloningsbeleid in de financiële sector.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Een goede corporate governance is van belang voor het prudentiële toezicht door DNB. Adequate besturing en 'checks and balances' versterken de beheersing van risico’s en verkleinen de kans dat problemen ontstaan. Welke invloed heeft het beloningsbeleid van financiële ondernemingen op genomen risico’s en hoe moet beloningsbeleid daarom worden gereguleerd? Als stagiair denk je mee over dergelijke vraagstukken.

Wat ga je precies doen?

 • Beleidsontwikkeling op het gebied van Corporate Governance & Beloningsbeleid;
 • Voorbereiden van nationale en internationale werkgroepen op het gebied van Corporate Governance & Beloningsbeleid;
 • Onderhouden van een netwerk van counterparts bij internationale toezichthouders, het Ministerie van Financiën en marktpartijen.

Hier doe je dat

De stage is bij het Governance-cluster binnen het Bestuursbureau Toezicht van de divisie Toezicht Beleid. De afdeling richt zich op beleidsontwikkelingen met een relatief korte doorlooptijd. Denk daarbij naast governance aan zaken als het ontwikkelen van beleid rondom klimaatrisico’s en fintech. Daarnaast fungeert de afdeling als informatieknooppunt binnen het Toezichtdomein van DNB waarin ook een aantal belangrijke secretariaten is ondergebracht.

Dit breng je mee

Je bent een gemotiveerde rechtenstudent. Je bent leergierig en proactief en gaat graag resultaatgericht te werk. Je geniet van de uitdaging om diverse en complexe materie snel te doorgronden en te vertalen in heldere en scherpe analyses. Je kunt goed samenwerken en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je zit in de masterfase van je studie (bij voorkeur) financieel of Nederlands recht, of in de richting bestuurskunde.
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondeling communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent beschikbaar voor een periode van 5 maanden, voor 36 uur. Startdatum in overleg.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken .

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk27 februari een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor deze stage is een justitiële screening van toepassing, de stage ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages