Meewerkstage bij agile ontwikkelteam

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant
 • Bachelor, Master
 • 24 uur
 • € 510 - € 570 bruto p.m.
 • IT en data
 • Werkervaring: Student

Ontwikkel je kennis op het gebied van financiële rapportages in een complexe IT omgeving als ICT stagiair bij DNB.

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Daar kun jij als ICT stagiair een bijdrage aan leveren. Je werkt in één van de meest geïnnoveerde omgevingen van Nederland. En daarin draag jij bij aan ontwikkeling van belangrijke financiële rapportages. Een unieke uitdaging in een complexe technische omgeving!

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Je komt te werken in het team dat verantwoordelijk is voor de creatie van financiële rapportages in xBRL. Je werkt met het team nauw samen met de Statistiek divisie. Zo draag je bij aan het creëren van belangrijke financiële rapportages. Je wordt hierbij begeleid door junior en senior collega’s uit het team. Je krijgt de ruimte om op je eigen tempo ervaring op te doen en impact te hebben op praktische problemen door middel van programmeren, agile werken en xBRL.

Wat ga je verder nog doen?

 • Je participeert – als business analist – in projecten waarbij je de wensen van de Statistiek divisie vertaalt naar een rapportage requirement. Je werkt samen met het team aan het rapportageontwerp en het begrippenkader.
 • Je integreert – als datamodelleur – verschillende datamodellen tot één geheel en je draagt bij aan het eenduidig houden van het geïntegreerde DNB begrippenkader.
 • Je analyseert – als programmeur – de hulpmiddelen (tools) voor het ontwikkelen van xBRL en bedenkt samen met het team vernuftige technische oplossingen om het proces te optimaliseren. Dit kan eventueel ook in combinatie met een afstudeeropdracht.

Dit breng je mee

Je bent proactief, analytisch sterk en van nature nieuwsgierig. Je leert snel, houdt van onderzoeken en kunt goed samenwerken. Werken in een technische agile omgeving spreekt je aan.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je volgt een HBO of WO opleiding Informatica of ICT.
 • Je hebt tijdens je studie kennis opgedaan met Azure, .NET, Python, VBA, SQL, R en/of Matlab.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent beschikbaar voor en stage van vier maanden of langer. De exacte stageperiode is in overleg. We verwachten hierbij een minimale beschikbaarheid van 24 uur per week.

Hier doe je dat

Je werkt als ICT stagiair in Amsterdam bij de divisie ICT. Binnen het dataplatform van DNB werken ongeveer 80 collega's. Samen verzamelen en verwerken zij een groot aantal gegevens van financiële instellingen en bedrijven. Deze gegevens vormen de input voor nationale en Europese statistieken, zoals de betalingsbalans, de financiële rekeningen, de monetaire statistieken en statistieken ten behoeve van toezicht en financiële stabiliteit.

Ons team valt binnen het dataplatform en ontwikkelt xBRL taxonomieën. xBRL taxonomieën zijn bedoeld om financiële gegevens bij onder toezicht staande instellingen uit te vragen. Wij standaardiseren deze data transmissie met de inzet van xBRL en wij maken het verhogen van data kwaliteit mogelijk. Samen met het dataplatform onderhouden wij deze aanleverkanalen, die cruciale zijn voor het uitvoeren van toezicht en monetaire statistiek doeleinde, als kerntaken van DNB. De sfeer binnen het team is collegiaal en professioneel met veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar.

 • Een stagevergoeding van de €510,-- (HBO) of €570,-- (WO) bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en een complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages