Stagiair Corporate Finance / Mergers & Acquisitions

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

Over de functie
Het team Corporate Finance / Mergers & Acquisitions is onderdeel van de afdeling Strategie. Deze afdeling is binnen de Volksbank verantwoordelijk voor het adviseren van de directie van de Volksbank op het vlak van Strategie en Corporate Finance. De afdeling Strategie bestaat uit een relatief jong team van ca. 10 FTE.

Het Corporate Finance/M&A team draagt zorg voor de planning, coördinatie en executie van complexe multidisciplinaire projecten. Eén van de belangrijkste projecten is de toekomstige privatisering van de Volksbank. Daarnaast behoort het begeleiden van M&A transacties, adviseren bij (interne) Corporate Finance vraagstukken en het onderhouden van relaties met externe stakeholders tot de werkzaamheden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de diverse business- en stafafdelingen binnen de bank. Binnen de Volksbank is het draagvlak voor adviezen van het team zeer groot en wordt het team gezien als richtingbepalend.

Als stagiair maak je onderdeel uit van een professioneel team waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband zal werken. Taken waar je mee bezig zult houden zijn onder andere uitvoeren van financieel-strategische analyses zoals waarderingen of business cases, projectmanagement ondersteuning, voorbereiden van managementpresentaties, verrichten van industrie/markt onderzoeken en algemene ondersteuning binnen de diverse werkstromen.

Kortom een interessante functie waarbij je onderdeel bent van een ambitieus, ervaren maar een jong team. We bieden je brede verantwoordelijkheden, steile leercurve en uitstekende ondersteuning om jezelf zowel persoonlijk als vaktechnisch te ontwikkelen op een hoog niveau binnen de Volksbank.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk.

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

Wij vragen

  • Momenteel bezig met een academische (WO) opleiding(voorkeur in richting van economie/finance/bedrijfskunde of verwante technisch vakgebied)
  • Affiniteit met de financiële sector of relevant werkervaring (dan wel stage-ervaring) opgedaan binnen een investment bank, Corporate Finance advieskantoor of consultancy met voorkeur binnen de financiële sector
  • Excellente analytische en financiële vaardigheden en affiniteit met financial modeling
  • Begrip en kennis van een bank balans en P&L, key banking metrics en doorvertaling ervan is een pre
  • Accuraat, gestructureerd op basis van een pragmatische mindset
  • Uitmuntende beheersing van Nederlands en Engels zowel schriftelijk als mondeling
  • 'Getting things done' mentaliteit
  • Teamspeler met sterke sociale en communicatieve vaardigheden
  • Bovengemiddelde beheersing van Excel & PowerPoint
  • Per direct starten

Wat krijg je van ons?
De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Naast dat je unieke ontwikkelingsmogelijkheden en begeleiding krijgt, ontvang je daarnaast een aantrekkelijk stagevergoeding. Stage is voor een periode van minimaal 3 maanden met eventuele verlening.


De Volksbank
De Volksbank gaat met de merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld?

Solliciteren?

Solliciteren?
Wil je solliciteren naar deze functie? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Amel Kiar, Stagaire Recruitment, amel.kiar@devolksbank.nl

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages