Meewerkstage technologie en innovatie in toezicht

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Tijdens deze stage leer je hoe je technologische innovaties kan toepassen binnen de financiële sector.

Jij hebt impact

Heb jij een sterke affiniteit met technologische innovaties? En wil je je kennis op dit gebied uitbreiden? Dan is deze stage echt iets voor jou. Onze samenleving digitaliseert in hoog tempo en nieuwe mogelijkheden voor de inzet van moderne technologie dienen zich op vrijwel elk vakgebied aan. Ook bij DNB houden wij ons hiermee bezig.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Als stagiair binnen het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT) werk je onder begeleiding van ervaren medewerkers van het team mee aan lopende projecten op het gebied van data en technologie binnen het toezicht opbanken, verzekeraars, pensioenfondsen en betaalinstellingen.

Denk hierbij aan:

 • Het realtime ophalen van data bij financiële instellingen of met behulp van blockchain technologie ons toezicht verbeteren.
 • De organisatie van het Innovatie Forum waar we het gesprek over innovatie voeren met verschillende partijen uit de financiële sector.
 • Meewerken aan het portfoliomanagement van de werkzaamheden in het kader van de digitale ambitie.
 • Verbinding maken tussen nieuwe technologieën en onze toezichthouders.
 • Het initiëren van innovatieve experimenten waarbij DNB samenwerkt met andere financiële instellingen.

Dit breng je mee

Je bent energiek, toont initiatief en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je denkt actief mee over nieuwe communicatie uitingen, innovatie-ideeën en events. Je bent niet bang om mensen te benaderen en snel een netwerk binnen DNB op te bouwen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je volgt een relevante WO studie voor deze stage. Bijvoorbeeld economie, econometrie, data science, business intelligence, business analytics of informatiemanagement.
 • Belangrijker dan een specifieke opleidingsrichting is je sterke affiniteit met nieuwe technologieën zoals Conversational Systems, Big data en Artificial Intelligence. Als je zelf kan programmeren is dat een pre.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het coördineren van initiatieven.
 • Om optimale kennis op te doen adviseren wij een stage van minimaal een half jaar te volgen. De exacte startdatum en stageperiode is in overleg.

Hier doe je dat

Het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT)is onderdeel van het toezichtdomein waar we onder meer toezicht houden op banken, verzekeraars, pensioenfondsen en betaalinstellingen. Het team bestaat uit ongeveer 13 mensen: de CIOT, een programma coördinator, 4 innovation officers en 6 productowners. Het is een nieuw onderdeel binnen DNB, met veel ruimte voor eigen ideeën en verantwoordelijkheid.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken .

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages