ASN BANK - Stagiair(e) duurzaamheid & business - voorjaar 2020

Organisatie
Locatie
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

ASN Bank zoekt onderzoeks- en organisatietalenten die willen bijdragen aan de duurzame missie van ASN Bank. Past deze stage bij jou? Reageer dan op deze vacature!

Over deze stage:
ASN Bank biedt je de kans om ervaring op te doen op het gebied van duurzaam bankieren bij het Expertise Centrum Duurzaamheid (ECD). Wij zijn verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank en de Volksbank. En we doen ook het onderzoek dat noodzakelijk is om dit beleid uit te voeren. Binnen de afdeling werken we aan een aantal projecten rondom klimaat, mensenrechten, biodiversiteit & grondstoffen.

Wat ga je doen:
Als stagiaire onderzoek je welke beursgenoteerde bedrijven voldoen aan het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank in het kader van potentiële investeringen Daarnaast help je bij de uitvoering van projecten op het gebied van klimaat, biodiversiteit of mensenrechten. Zie jij jezelf samen met onze ASN collega’s sterk maken voor een duurzamere wereld? Denk jij dat je met jouw expertise kan bijdragen aan ons werk en projecten? Lees dan verder en check welk beleidsgebied het beste bij jou past. Op dit moment zijn dat er twee. Het is mogelijk dat er nog een project rondom grondstoffen / plastics komt. Dus heb je daar interesse in, laat vast weten.

Mensenrechten
Als stagiair(e) met de focus op mensenrechten verricht je naast bedrijfsanalyses diverse werkzaamheden binnen ons engagementtraject op leefbaar loon in de kleding. In de eerste maanden van 2020 bereiden wij ons voor op het onderzoeken van ca. 14 kledingbedrijven volgens een vaste meetmethode. Op dit thema werken we samen met elf andere investeerders binnen het Platform Living Wage Financials ( www.livingwage.nl). Je zult ook deze periodieke bijeenkomsten bijwonen. Kennis van en ervaring met VN richtlijnen voor bedrijfsleven en mensenrechten (UNGPs) is een pré.

Biodiversiteit
Als stagiair(e) met als focus biodiversiteit zal je voor ons een onderzoek gaan doen op het thema water. In dit project zul je gaan kijken naar water en waterstress bij de activiteiten en financieringen van de bank. Ook zal je duurzaamheidsonderzoek gaan doen naar bedrijven.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk.

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

Wij vragen:
Je volgt een HBO- of WO-opleiding waarin je kennis hebt opgedaan over duurzaamheid (bijvoorbeeld klimaat en/of biodiversiteit), mensenrechten (zoals arbeidsrecht of internationale armoedebestrijding). Ook studies zoals Sustainable Business of internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen passen hier goed. Een paar checks:

  • Je staat op dit moment aantoonbaar ingeschreven voor een opleiding.
  • Je bent accuraat, flexibel en kritisch.
  • Je kunt zelfstandig werken en bent proactief.
  • Je bent nieuwsgierig en onderzoeksvaardig.
  • Je vindt het leuk om te plannen en te organiseren.
  • Je bent enthousiast over de idealen van ASN Bank.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.
Startdatum en locatie
De stage duurt minstens 4 maanden (32-36 uur per week) en start bij voorkeur in het voorjaar van 2020. Je werkt grotendeels op het kantoor van ASN Bank in Den Haag en soms op het hoofdkantoor van Volksbank in Utrecht, beide goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Wat krijg je?
Een stagevergoeding van 600 euro per maand op basis van een 36-urige werkweek; de start- en einddatum van je stage bepalen we in overleg met jou.
Als stagiaire bij ASN Bank maak je kennis met ons perspectief en onze rol binnen het duurzaam ondernemen. Ook krijg je de kans binnen te kijken bij de Volksbank, het hoofdmerk waar ASN Bank onder valt. Binnen de Volksbank is er een actief bestuur genaamd JongVolk wat activiteiten voor startende werknemers organiseert zoals borrels en workshops. Een goeie kans om je netwerk uit te breiden en nieuwe mensen te leren kennen.

Solliciteren?

Solliciteren?
Wil je solliciteren op deze vacature? Klik op de 'Solliciteren'-button en reageer uiterlijk 15 december op deze vacature via het sollicitatieformulier van de Volksbank. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Voor meer informatie over onze stages kun je contact opnemen met de huidige stagiaires Lize Konings (mensenrechten, lize.konings@asnbank.nl) en Fenna Westveer (biodiversiteit, fenna.westveer@asnbank.nl). Voor andere vragen kun je terecht bij Vera Dalm, hoofd van de afdeling via vera.dalm@asnbank.nl.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen, sparen en beleggen in de ASN Beleggingsfondsen. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Den Haag

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages