Afstudeerstage HBO IT - DevOps teams

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

De stageopdracht:
Bij de Volksbank heeft de IT-organisatie onlangs de transitie naar DevOps Value-teams gemaakt. Dit betekent dat teams naast het ontwikkelen en configureren van nieuwe software ook verantwoordelijk zijn voor het technisch en deels functioneel beheren van applicaties en datastromen: you build it, you run it.

Door deze transitie zijn medewerkers met een verschillende achtergrond zoals developer of technisch applicatiebeheerder bij elkaar in een team gekomen. Van deze medewerkers wordt gevraagd zich T-shape te ontwikkelen, zodat we multidisciplinaire Value teams krijgen die in staat software te realiseren, configureren en te beheren op functioneel en technisch gebied. En daarmee in staat zijn een volledige IT-dienstverlening te kunnen leveren naar een business partner.

In deze opdracht ga je kijken wat er nodig is in een Value team binnen de afdeling IT Finance & Risk om het ontwikkelen en configureren van nieuwe software als het onderhouden en beheren van bestaande software met de juiste kwaliteitsstandaarden mogelijk te maken. In jouw onderzoek komt naar voren welke rollen, kennis en vaardigheden er minimaal aanwezig moeten zijn in een Value-team binnen de afdeling IT Finance & Risk. Hierbij richt je je niet alleen op vakinhoudelijke kennis en expertise maar denk hierbij ook kennis over Agile-ontwikkelmethodes als SCRUM en KANBAN.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk.

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

 • Je volgt een hbo-opleiding in de richting ICT
 • Kennis op het gebied van:
  • Agile-ontwikkelingmethodes
  • DevOps
  • Software development
  • Technisch applicatiebeheer
 • Leergierig en enthousiast
 • Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding
 • Goede communicatieve vaardigheden
Startdatum en locatie
Je kunt in februari 2020 starten met je stage bij de Volksbank. Onze IT- afdeling is gevestigd aan Pettelaarpark 120 in Den Bosch.

Solliciteren?

Reageer op deze stageplaats door op de "sollicitatie button" te klikken. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages