Juridische meewerkstage Toezicht Pensioenfondsen

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant
 • Master
 • 36 uur
 • € 570 bruto p.m.
 • Juridisch
 • Werkervaring: Student

Maak kennis met het werk van De Nederlandsche Bank (DNB) en zet jouw juridische kennis in voor het toezicht op pensioenfondsen.

Jij hebt impact

Ben jij een rechten student in de masterfase van je studie? En heb jij affiniteit met de financiële sector?Dit is je kansop kennis te maken met het werk van DNB, een goed beeld van de pensioensector te krijgen en bij te dragen aan het toezicht op miljarden pensioengeld.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Hoe beoordeel je of een pensioenfonds voldoet aan de wet- en regelgeving? Aan welke eisen moet de governance van een pensioenfonds voldoen? De afdeling Toezicht Kleine Pensioeninstellingen en Procesondersteuning (TKP) voert het materieel toezicht op alle pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen uit. Ook levert TKP juridische pensioenexpertise bij onderzoeken en probleemdossiers, en beoordeelt waardeoverdrachten en opheffingen van pensioenfondsen.

Wat ga je precies doen?

 • Meewerken aan de beoordeling van statuten, uitvoeringsovereenkomsten en pensioenreglementen van pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen.
 • Analyseren of bepaalde activiteiten wel of niet binnen de reikwijdte van de (pensioen) wetgeving vallen.
 • Meedenken bij het maken van beleidsmatige afwegingen op het gebied van materieel toezicht.

Dit breng je mee

Je bent energiek, leergierig, toont initiatief, werkt pro-actief en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent accuraat, analytisch en weet snel tot de kern door te dringen. Daarnaast vind je het leuk om actief mee te denken en je ideeën met collega’s te delen. Samenwerken geeft je energie. Ook beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een WO-student in de masterfase van je studie rechten.
 • Affiniteit met pensioenen en kennis van de Pensioenwet is een pre.
 • Je bent vanaf september of oktober beschikbaar voor een stage van minimaal 2 maanden.

Hier doe je dat

De afdeling TKP maakt deel uit van de divisie Toezicht Pensioenfondsen. Nederlandse pensioenfondsen beheren zo'n € 1.300 miljard aan vermogen. Wij zien erop toe dat pensioeninstellingen dit vermogen beheren in het beste belang van de deelnemers. Met drie toezichtsafdelingen en drie expertisecentra houden wij toezicht op zo'n 250 pensioenfondsen, algemene pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages