Meewerkstage business analist op financiële rapportages

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Een uniek inkijkje in de wereld van het financiële dataverkeer en de toezichthouder op de financiële sector.

Jij hebt impact

Deze meewerkstage bij de divisie Statistiek biedt jou de mogelijkheid om kennis te maken met business analyse, agile en xBRL. Je gaat samenwerken met het team dat verantwoordelijk is voor de creatie van belangrijke financiële rapportages.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Je gaat werken aan diverse projecten binnen de afdeling Business Intelligence Competency Centre en het Data Service Centre bij Statistiek. Zo draag je bij aan het creëren van financiële rapportages die onder andere belangrijk zijn voor de financiële stabiliteit van Nederland. Je wordt hierbij begeleid door directe collega's uit het team.

Wat ga je precies doen?

 • Je participeert in businessprojecten waarbij je wettelijke eisen en gebruikerswensen vertaalt naar de specificaties van de rapportages. Je werkt deze uit naar een formulierontwerp en een begrippenkader voor het creëren van een rapportage in xBRL.
 • Je integreert verschillende datamodellen tot één geheel en je draagt bij aan het eenduidig houden van het geïntegreerde DNB begrippenkader. Je toetst opgestelde datamodellen en je bewaakt de onderlinge consistentie en kwaliteit hiervan.
 • Je specificeert – met de inhoudsdeskundigen – validatieregels om de volledigheid, juistheid en consistentie van data te waarborgen. En test de ontwikkelde rapportages op juiste werking.

Dit breng je mee

Je bent proactief, analytisch sterk en van nature nieuwsgierig. Je leert snel, houdt van onderzoeken en kunt goed samenwerken met onze business.Je hebt affiniteit met logisch datamodelleren en ervaring met requirements of vergelijkbare analyses. Werken in een technische agile omgeving spreekt je aan.

 • Je bent een HBO-student, (bedrijfs-)informatica/Business IT & Management, IT Service Management, toegepaste wiskunde, of volgt een andere datageoriënteerde studie.
 • Je bent handig met Excel, SQL en bent in staat om nieuwe tools snel te doorgronden.
 • Jouw communicatieve vaardigheden zijn prima, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent beschikbaar voor een stage van vier maanden (de exacte stageperiode is in overleg), voor minimaal drie dagen per week. De startdatum van deze stage is flexibel.

Hier doe je dat

Binnen de divisie Statistiek van DNB werken ongeveer 180 collega's samen om tijdig kwalitatief goede cijfers te leveren en hun kennis hierover uit te dragen. Samen verzamelen en verwerken zij een groot aantal gegevens van financiële instellingen en bedrijven. Deze gegevens vormen de input voor nationale en Europese statistieken, zoals de betalingsbalans, de financiële rekeningen, de monetaire statistieken en statistieken ten behoeve van toezicht en financiële stabiliteit. Belangrijke samenwerkingspartners zijn bijvoorbeeld het CBS, de ECB, de BIS en het IMF.

Als stagiair binnen DNB kun je deelnemen aan interne cursussen & workshops en gebruikmaken van de sportfaciliteiten/groepslessen. Je ontvangt een laptop en flexplek waarmee jij je vertrouwd voelt. Naast vele sociale activiteiten en programma’s is er de JongDNB community, welke de belangen van de jongeren binnen DNB vertegenwoordigt. Deze community houd zich actief bezig met zaken als netwerken en het organiseren van seminars en andere activiteiten.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van € 510,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages