Meewerkstage onderzoek toezicht

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Doormiddel van onderzoek draag je als toezichtdetectivebij aan het toezicht op de financiële sector. bij DNB.

Jij hebt impact

Deze meewerkstage bij de afdeling Risicomanagement & Strategie (RMS) biedt jou de mogelijkheid om kennis te maken met de dilemma’s én de effecten van ons toezicht. Zo kun je eraan bijdragen dat DNB in de toekomst nog effectiever wordt. Ben jij geïnteresseerd in de werking van toezicht? Dan is deze stage iets voor jou!

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
RMS functioneert als het geweten van DNB en adviseert de directie over de kwaliteit van onze kerntaken. Tijdens je stage ga je samen met een klein team als “toezichtdetective” een specifieke toezichtcasus onderzoeken en kom je met concrete verbetersuggesties voor de toekomst. Je wordt hierbij begeleid door directe collega's uit het team.

Wat ga je precies doen?

  • Je versterkt samen met het team de kwaliteit van de kerntaken van DNB door een onafhankelijk onderzoek uit te voeren, aanbevelingen te doen en draagvlak te creëren voor de uitkomsten.
  • Je voert met collega’s een kwalitatief onderzoek op een individuele financiële instelling uit.
  • Je structureert en analyseert verschillende interne en externe documenten.

Dit breng je mee

Je bent enthousiast, analytisch sterk en van nature nieuwsgierig. Je toont initiatief, werkt pro-actief en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Analytisch weet je snel tot de kern door te dringen, je kan zaken overzichtelijk in kaart brengen. Je kan goed zelfstandig werken, maar je bent niet bang om vragen te stellen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je bent minimaal derdejaars wo-student met een brede interesse in de financiële sector; we staan open voor diverse studieachtergronden.
  • Jouw communicatieve vaardigheden zijn prima, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Je bent op korte termijn beschikbaar voor een stage van vijf maanden (de exacte stageperiode is in overleg), voor minimaal drie dagen per week.

Hier doe je dat

RMS bestaat uit 12 gedreven medewerkers die met een kritisch oog naar de eigen organisatie kijken. Een collegiaal team, dat als spin in het web direct onder de directie opereert en een brede verantwoordelijkheid draagt.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

  • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
  • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
  • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 9 oktober 2019 een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages