Meewerkstage monetair beleid

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Werk mee aan de voorbereidingen op de vergaderingen van de Governing Council tijdens je meewerkstage bij DNB.

Jij hebt impact

Volg je het nieuws over monetair beleid en de doorwerking daarvan naar de economie? En wil je bijdragen aan een goed monetair beleid voor het eurogebied? Lijkt het je daarbij ook interessant om Klaas Knot voor te bereiden voor de monetaire besluitvorming bij de ECB? Dan is deze meewerkstage misschien wel wat voor jou!

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Tijdens deze stage volg je de economische en monetaire ontwikkelingen en help je mee met de voorbereidingen voor de Governing Council. Je schrijft direct voor de president van DNB. Daarnaast werk je mee aan lopende projecten op het gebied van monetair beleid. Denk aan onderwerpen als de monetaire strategie van de ECB, de opzet van de EMU of kredietverlening in het eurogebied.

Wat ga je precies doen?

 • Je analyseert en beoordeelt internationale macro-economische en monetaire ontwikkelingen.
 • Je bereidt Klaas Knot voor op de vergaderingen van de Governing Council.
 • Je verzamelt verschillende soorten informatie en data en verwerkt deze tot een logisch en beknopt verhaal.
 • Je werkt mee aan lopende projecten, zoals het schrijven van een beleidsvoorstel of het voorbereiden van een presentatie.

Dit breng je mee

Je bent geïnteresseerd in monetair beleid en de effecten daarvan op de economie. Je neemt initiatieven en bent resultaatgericht. Je bent analytisch sterk en in staat om complexe economische vraagstukken snel te doorgronden en te vertalen naar concrete adviezen. Ook ben je ambitieus: je streeft naar inhoudelijke topprestaties.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een WO-student in de laatste fase van je studie (eind bachelor of master), bijvoorbeeld in de richtingen algemene economie, macro-economie of financiële economie.
 • Je bent schriftelijk en mondeling sterk, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent beschikbaar voor een periode van drie tot zes maanden.

Hier doe je dat

De divisie Economisch Beleid & Onderzoek (EBO) bestaat uit 5 afdelingen, de stage is bij de afdeling Monetair Beleid. Specifiek kom je te zitten op de ECB-kamer, waar de voorbereidingen voor Klaas Knot voor de vergaderingen van de Raad van Bestuur van de ECB plaatsvinden. Er heerst een informele en collegiale sfeer. We werken intensief samen met andere afdelingen en divisies binnen DNB, zoals Financiële Markten, Conjunctuur en Onderzoek.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Solliciteer nu!

Wil jij alsstagiairwerken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 8 oktober een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages