HBO Meewerkstage bij ING Wholesale Banking Trade Services

Organisatie
ING
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

HBO meewerkstage bij ING Trade Services

Ben jij enthousiast, analytisch, administratief sterk en is communicatie één vanjouw sterke competenties? Ben je geïnteresseerd in het helpen van klanten en het ondersteunen van je collega’s? Weet jij daarnaast de waarnemingen uit je onderzoek om te zetten in een implementatieplan dat gelijk uitgevoerd kan worden? Dan is ING Trade Services opzoek naar jou!

Je werkomgeving

De afdeling Trade Services is binnen Wholesale Banking verantwoordelijk voor het uitvoeren van Trade Finance-transacties. Wij ondersteunen ondernemers erin om internationaal handel te drijven. Van het ontvangen van een Trade Finance-transactie tot de daadwerkelijke verwerking en de uitvoering van de betaling/ inning van fondsen. Dat vereist snelle en kwalitatief hoogwaardige service die zorgt voor het optimaliseren van de beleving van onze klanten. Het fundament van deze dienstverlening zijn medewerkers die het beste uit zichzelf en anderen halen.

Trade Services bestaat uit ongeveer 90 medewerkers. In elk ‘Customer Loyalty Team’ van circa 9 medewerkers worden Trade Finance producten als letters of credit, collections of bankgaranties behandeld. Onze manier van werken is in lijn met het Agile gedachtengoed, zoals het in grote delen binnen ING is geïmplementeerd.

Dit ga je doen

Je gaat samen met andere members de zakelijke klant bedienen op het gebied van Trade. Tijdens je stage ben je verantwoordelijk voor het verwerken van verschillende klantverzoeken m.b.t. de Trade Finance-transacties. Je levert een bijdrage aan het dagelijkse operationele proces waarbinnen Documentaire Betalingen worden verwerkt [Import – en Export Collections/Letters of Credit]. Je verwerkt, controleert, codeert en archiveert binnenkomende stukken en aangeboden documenten en verzoekt waar nodig aanvullende informatie op bij klanten, collega's en externe partijen. Je voert meerdere ondersteunende administratieve taken uit binnen het standaard verwerkingsproces zodat taken correct en op tijd afgehandeld kunnen worden. Daarnaast voer je controles uit op volledigheid van de betreffende stukken, aanvragen en/of administraties, rappelleert onvolledigheden en voert mutaties door.

Naast de reguliere werkzaamheden krijg je de tijd en vrijheid om verschillende opdrachten en analyses uit te voeren, gericht op jouw interesses binnen het vakgebied. Op basis van deze analyses trek je conclusies en geef je aanbevelingen die bruikbaar zijn op de werkvloer van de afdeling. Je participeert in verschillende interneprojecten, gespitst op jouw interesse!Als je laat zien dat je meerverantwoordelijkheden/takenkunt en wilt opnemen, krijg je binnen het team alle ruimte en volop ondersteuning om zelfstandig aan de slag te gaan.

Wie ben jij?

Je herkent jezelf in het volgende profiel:

  • Je volgt een relevante HBO opleiding
  • Je bent 5-6 maanden fulltime beschikbaar
  • Je beschikt over goede administratieve en communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift). Uitstekende beheersing van Nederlands is vereist.
  • Verder beheers je ook de Engelse taal goed, gezien het voornamelijk internationale karakter van de werkzaamheden.
  • Je bent flexibel, leergierig, efficiënt, accuraat (kwaliteitsbewust), resultaatgericht, initiatief nemend en servicegericht.
  • Je bent een teamplayer die het een uitdaging vindt om een organisatie te faciliteren in het behalen van een gezamenlijk resultaat.
  • Je bent proactief en je kunt zelfstandig en planmatig werken
  • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen

Bepaal in overleg je werktijden


Je krijgt een marktconforme stagevergoeding. We kijken samen naar de beste verdeling van je werkdagen/uren. Je kunt jouw stage dus goed combineren met eventuele verplichtingen die je hebt op je opleiding. Deze stage start in oktober. De standplaats is Amsterdam.

Ben je enthousiast?

Klik dan op Solliciteren. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief in één document. We lezen in je brief naast je motivatie ook graag welke onderwerpen je interessant vindt en welke methodes vanuit je studie je zou willen toepassen tijdens je stage. Op basis hiervan kunnen we bepalen of er een match is tussen wat jij interessant vindt en de lopende projecten op onze afdeling.

Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact op met Josje Schiltmans door te mailen naarJosje.Schiltmans@ing.com.

Let op!Om stage te kunnen lopen bij ING, moet je tijdens je stageperiode ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages