Afstudeerstage HBO IT - inzicht in applicatielandschap Finance & Risk

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Zo ziet jouw baan eruit

De stageopdracht:
Binnen de IT-organisatie van de Volksbank is er de afdeling IT Finance & Risk. Deze afdeling is de IT-partner van de stafafdelingen Finance & Risk van de Volksbank. Deze afdelingen hebben te maken met wet- en regelgeving om te voldoen aan compliancy-eisen van toezichthouders als de Europese Centrale Bank en De Nederlansche Bank.Om de business-processen van Finance & Risk te ondersteunen wordt gebruik gemaakt van een groot aantal applicaties en datastromen.

In jouw onderzoek ga je op zoek naar de overlap in functionaliteit van de verschillende applicaties en datastromen, zodat er inzichtelijk gemaakt wordt in hoeverre dit applicatielandschap in de toekomst gerationaliseerd kan worden. Je kijkt hiermee naar de huidige functionaliteit van de applicaties die we binnen onze organisatie hebben, maar ook naar de road maps van de betreffende leverancier.

Tijdens deze opdracht begeef je jezelf op het snijvlak van Business en IT, werk je intensief samen met de DevOps Value-teams van de IT-afdeling van de Volksbank en de verschillende business-afdelingen binnen Finance & Risk. Je deinst niet terug voor een uitdagende Business en IT-omgeving. Je bent analytisch sterk en gaat op zoek naar de vraag achter de vraag. Daarnaast ben je in staat jouw bevindingen overzichtelijk vast te leggen.

Dit krijg je van ons

Uitdagende stageopdracht

Veel ruimte om de stageopdracht naar eigen inzicht in te vullen, zodat je na je opleiding gemakkelijker een baan kunt vinden die goed bij je past. Dit betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Opbouw netwerk

De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke doelen waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Tijdens jouw stage heb je de mogelijkheid om een kennis te maken met diverse afdelingen. Je kunt aansluiten bij ons jongeren netwerk JongVolk.

Goede doorgroeimogelijkheden

Ben jij enthousiast, heb je een frisse blik en wil je graag collega worden? Wij gaan graag in gesprek met je over een volgende stap!

Flexibele werkomgeving

We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt - in overleg - zelf wanneer je werkt. 4x9 of om de files heen reizen is geen probleem.

Jouw kwaliteiten

  • Je volgt een hbo-opleiding in de richting ICT
  • Kennis op het gebied van:
    • Agile Software development
    • Applicatiebeheer
  • Leergierig en enthousiast
  • Uitstekend analytisch vermogen en kritische houding
  • Goede communicatieve vaardigheden
Startdatum en locatie
Je kunt in februari 2020 starten met je stage bij de Volksbank. Onze IT- afdeling is gevestigd aan Pettelaarpark 120 in Den Bosch.

Solliciteren?

Reageer op deze stageplaats door op de "sollicitatie button" te klikken. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Over...

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages