Finance internship Closing Office

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Jouw bijdrage aan een strakke sturing op het closingproces Finance helpt de bank op koers te blijven om de gestelde doelen in de langetermijnstrategie te realiseren. Dit doet finance door alle bedrijfsonderdelen kritisch te ondersteunen bij het meten en rapporteren van prestaties en het maken van strategische keuzes. Finance heeft hiervoor expertise in huis over balans- en kas-management en fiscale en andere relevante regels. Naast expertise beschikt finance over de beste finance professionals met een open en pro actieve mentaliteit en een robuuste en tevens wendbare rapportageketenDe maand, kwartaal, halfjaar en jaar closings zijn één van de belangrijkste eindproducten van de finance keten. Jouw bijdrage wordt gevraagd voor een soepel verloop van de closings. Jouw opdracht is het converteren en opzetten van een nieuw runbooktool waarmee de processen van finance, risk, FR&R, provisioning, business CFO’s, aanleverende entiteiten, investor relations, rapportageketens, IT en de agile organisatie gemonitoord kunnen worden.

Je werk

Meteen klein team van 6collega’s zijn wijverantwoordelijkvoor een strakke sturing op het closingproces. Wemonitorenhet centralerunbook ensturen de verschillende ketens aan. Het huidige runbook wordt bijgehouden in excel wat erg arbeidsintensief is. Dit centrale runbook willen we vervangen door een professioneel runbooktool wat reeds geselecteerd is. De verschillende afdelingen die gebruik maken van eigen runbooks (inclusief het centrale runbook bij de closing office) moeten worden gemigreerd naar het nieuwe runbook. Jouw rol is om dit samen met ons invulling te gaan geven.

Je werkomgeving

Closing Office (onderdeel van de Reporting afdeling) vormt de spil in de totstandkoming van een strakker verloop van de closing. In plaats van opvolgend wordt het meer sturend. Je werkt samen in een klein team met de Closing Director die is gemandateerd om tijdens de closing beslissingen af te dwingen. De monitoring spreidt zich echter uit over de gehele keten van bronvastlegging in de front-office tot en met goedkeuring van het eindproduct in de RvC. Wij zijn gesprekspartners door alle gelederen van de organisatie (van medewerker tot en met Management Group) en alle disciplines waaronder de business CFO’s, local CFO’s, COO, IT, risk, FR&R, investor relations en controlling. De scope is niet enkel consolidatie of (breder) het IFRS proces, maar de gehele closing, inclusief alle relevante finance rapportages, zowel intern alsook extern. Concreet betekent dit dat zowel interne management reporting als ook het rapporteren aan de toezichthouders in scope is.

Je profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste persoonlijkheid met een sterk analytisch denkvermogen, zelf startend en initiatiefrijk. Je hebt een hands-on mentaliteit,hebt affiniteit met IT en hebt een goede kennis van Excel.Goede communicatieve vaardigheden zijn essentieel. Je weet je punt duidelijk te maken en anderen te overtuigen.

We bieden

We bieden je een leuke stageplek met leuke collega's en een leuke opdracht waarbij je de Closing van de ABNAMRO bank van dichtbij kan meemaken.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met ​Gérard Bein, Closing Director +31(0)6 51474382​. Wij maken graag kennis met je.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages