Communication & Multimedia Design Stage

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Heeft jouw studie betrekking op UX, Interaction Design en/of Data Visualizatie? Heb jij een aanleg voor Tableau? Ben je op zoek naar het ideale bedrijf of jouw vaardigheden te testen en verbeteren? Zoek dan niet verder! ABN AMRO Clearing biedt jou de mogelijkheid om te werken met de beste professionals in de business. We zijn op zoek naar jou!

Jouw stage

Binnen Clearing is het design van dashboards gedecentraliseerd en overgelaten aan de creativiteit van de eindgebruikers. Daardoor missen de dashboards uniformiteit. Daarnaast hebben we meerdere datasets die in Tableau gepresenteerd worden (onze standaard visualisatie tool). Zoals je mogelijk al weet, dashboard tools zoals Tableau zijn “easy to learn, but hard to master ”.

De ideale stagiair zal ons laten zien waar de mogelijkheden liggen van geweldige dashboards op het gebied van interactie en op maat gemaakte ontwerpen. We willen graag dat jij ons helpt met het ontwerpen van top Tableau dashboards in termen van Interactie en UX design!

Jouw werkzaamheden zullen omvatten:

 • Input en inzicht leveren over interactief/ UX design.
 • Onderzoeken hoe bepaalde data het beste gepresenteerd kan worden.
 • Dashboards ontwerpen in Tableau.
 • Communiceren en afstemmen met verschillende stakeholders
 • Formats creëren met het ABN AMRO Clearing thema om onze data te presenteren.

Je profiel

 • Je bent ten minste 2e jaars HBO (Bsc) student.
 • Jouw studie omvat UX Design, Grafische Vormgeving, Storytelling (studie als Communicatie en Multimedia Design is een pré)
 • Je hebt affiniteit met het maken van dashboards.
 • Je kan starten per november (of later)
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 3 maanden en tot 6 maanden.
 • Tableau ster: je bent bekwaam in Tableau natuurlijk!
 • Zelfstandig: je bent gedisciplineerd genoeg om zonder toezicht te werken en te slagen.
 • Creatief denkend: jouw geest is getraind om nieuwe en interessante ideeën te produceren.
 • Communicatief: je kunt informatie op een nauwkeurige en duidelijke manier overbrengen.
 • Gepassioneerd ontwerper: je hebt het vermogen om abstracte betekenis en concepten om te zetten in aantrekkelijke visualisaties.
 • Proactief: je hebt een "hands-on"-mentaliteit.
 • Teamspeler: je bent een sociaal persoon die graag in groepen werkt en niet alleen verantwoordelijkheden deelt, maar ook een lach, koffie en natuurlijk succes!

Je werkomgeving

Het doel van ABN AMRO Clearing is om de weg te leiden naar veilige en transparante markten. En als een top 3 Clearing Firm, staan we goed gepositioneerd om dat te bereiken. Clearing duidt op alle activiteiten van het moment dat iemand een transactie aangaat, tot de transactie voltooid is. Daardoor handelt Clearing als intermediair tussen haar klanten en de markten waarop zij handelen.

Ons team werkt onder de Global Finance pilaar van ABN AMRO Clearing. We maken ad hoc en doorlopende analyses uit grote hoeveelheden data door analytics. We kiezen voor een agile manier van werken. In het team zijn er geen formele barrières en hebben we een can-do mentaliteit. We bieden flexibiliteit en zijn resultaatgericht.

ABN AMRO Clearing heeft 11 kantoren over de hele wereld, zoals in Chicago, Londen, Tokio en Sydney, met ons hoofdkantoor in Amsterdam Zuid (waar jij komt te werken). In 2018 verwerkte ABN AMRO Clearing 3,79 miljard transacties af. Werken in ons team betekent bloeien in een internationale, professionele maar toch informele, snelle en IT-gestuurde omgeving!

We bieden

Dit is de verrijkende stageplaats waar je naar op zoek was! Je krijgt de kans om te werken in een van de beste werkomgevingen van Nederland. Bij ABN AMRO moedigen we je aan om jezelf te ontwikkelen tot het broodnodige talent waar de wereld op wacht! Je werkt met de beste professionals en ook met de nieuwste technologieën, in een creatieve, flexibele en gemakkelijke sfeer. Je krijgt je eigen laptop en wij zorgen ervoor dat de data klaarstaat. Wij bieden je de mogelijkheid om op te vallen en het verschil te maken.

Geloof je het niet? We nodigen je uit om het zelf te ervaren.

Solliciteer direct!

Ben je al overtuigd om een waardevol lid van ons team te worden? Solliciteer dan direct! Vergeet niet, een goeddoordacht en vooral overzichtelijk CV met motivatiebrief kan er voor zorgen dat jij opvalt in de menigte.

Hoe doe je dat het best?

 • Zet alleen de meest relevante ervaringen in je CV en brief.
 • Presenteer jezelf kort in je brief en vertel waarom juist jij bij ons past. Wat je waardevolle eigenschappen zijn en waar jouw interesse en passie ligt. Hoe zie jij jezelf werken in een zakelijke omgeving?
 • Vermeld duidelijk in welke periode je beschikbaar bent om stage te komen lopen en wat het doel van je stage. (Bijv. vanaf augustus 2019 tot februari 2019, afstudeer/onderzoek/meewerk stage)

We kijken er naar uit om je te leren kennen!

Heb je twijfels, vragen of complimenten voor ons? Bereik ons via email (it.internships@nl.abnamro.com), telefoon (020-3433443) ofWhatsApp (+31 6 831 53373)!

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages