Internship : Strategy & Business Development Global Markets

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Stage: Strategy & Business Development Global Markets

Zoek jij een uitdagende stage in een snelle en dynamische omgeving? Waarbij je de dealingroom van ABN AMRO van verschillende kanten leert kennen? Zoek je een combinatie van strategische opdrachten, business transformatie en business support? Dan is deze stage iets voor jou. Vanaf de Zuidas in Amsterdam ga je met een gedreven team aan de slag met diverse projecten, om de verschillende desks nóg beter te laten presteren. Grijp deze kans om de complexe wereld van financiële producten beter te leren kennen en jezelf te ontwikkelen naar de professional die je wil zijn. Vertel ons jouw verhaal. We horen graag van je!

Je werk

Strategy & Business Development verbindt de strategische en operationele onderdelen binnen de Markets omgeving. Je werkt samen met collega's uit verschillende teams en leert zo de diverse, internationale wereld van financiële markten kennen. Wil je een diverse, uitdagende en leuke stage? Wil je continu bezig zijn een servicegerichte en kritische aanpak te combineren? Dan ben je hier aan het juiste adres! De onderwerpen waar je aan zal werken zullen afhangen van de agenda van het team, jouw kennis & ervaring en wat je tijdens je stage laat zien. Hands-on, must do operationele activiteiten zullen ook zeker tot het takenpakket van de stagiair behoren.

Je werkomgeving

Global Markets bedient de grootzakelijke klanten van ABN AMRO door te voorzien in hun behoefte aan financiële producten. Strategy & Business Development (S&BD) ondersteunt Sales, Trading, ECM en DCM in het realiseren van hun omzetdoelstellingen en strategie samen met haar partners in de waardeketen. S&BD bestaat uit een aantal subteams: Business Management, Business Control en Front Office Support en twee change teams, Transfer en Terrifix. Afhankelijk van de workload binnen de verschillende teams en jouw affiniteit zul je de stage bij een van de volgende teams lopen:

 • Business Management
 • Business Control
 • Terrifix: focus op foreign exchange, rates, fixed income, commodities & DCM
 • Transfer: focus op equities, securities financing, trade reporting & ECM

Je profiel

We zoeken een enthousiaste stagiair met een can-do mentality, die het team helpt bij alle voorkomende projecten, waarin je de business van Global Markets goed leert kennen. Wij zoeken een student die beschikt over uitstekende analytische vaardigheden, om snel tot de kern van de zaak door te dringen. Iemand die zelfstandig werkt, niet bang is om initiatief te tonen, goed prioriteiten kan stellen maar ook op tijd om hulp durft te vragen.Check je profiel:

 • Je hebt excellente analytische vaardigheden en oog voor detail;
 • Je werkt zelfstandig en proactief, waarbij je kunt prioriteren;
 • Je kijkt er naar uit om in korte tijd veel te leren in een uitdagende omgeving;
 • Je hebt affiniteit met finance en financiële markten;
 • Je hebt natuurlijke nieuwsgierigheid en kunt de theorie vertalen naar de praktijk;
 • Je beheerst het Nederlands en Engels uitstekend in zowel woord als geschrift;
 • Je bent minimaal derdejaars bachelor student (WO);
 • Je bent beschikbaar vanaf 1 september voor een periode van zes maanden en 5 dagen per week

Let op: We hebben helaas niet de capaciteit in ons team om een afstudeerstage of andere opdracht tijdens de stage goed te kunnen begeleiden.

We bieden

ABN AMRO investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Een stage is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen en ABN AMRO écht te leren kennen. Hierbij draait het niet alleen om wat je ABN AMRO te bieden hebt, maar ook om jezelf te ontwikkelen tot een professional en jouw persoonlijke leerdoelen te behalen. Ontwikkeling staat binnen ABN AMRO hoog op de agenda. De mensen om je heen geven je meer dan voldoende feedback, waarmee je snel betere inzichten kunt krijgen in je sterktes en interesses. Zo kan je verder werken aan je hard (product kennis, proces management, finance en strategisch plannen) en soft (presentatie, stakeholder management en lobbying) skills.

Gedurende je stage bieden we de kans om bij een van de andere teams dan waar je je stage loopt een tijdje mee te draaien. Dit gebeurt in overleg met je stagebegeleider en het team waar je eventueel mee zou willen draaien.

ABN AMRO heeft meer te bieden dan alleen een stage. Om je netwerk voor later uit te breiden en je medestagiairs te leren kennen is er CASt (Club ABN AMRO Stagiairs). CASt organiseert diverse borrels, lezingen, lunchen, boottochten en bijeenkomsten met sprekers uit de bancaire sector. Een perfecte manier om zoveel mogelijk uit je stageperiode bij ABN AMRO te halen.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature, je kunt op deze vacature reageren tot en met vrijdag 16 augustus. Neem voor meer informatie contact op met: Charlotte Valkenet, Business Manager Strategy & Business Development Global Markets via charlotte.valkenet@nl.abnamro.com

We maken graag kennis met je.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages