Data Science Stage

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Heb je altijd al een keer willen werken in een bedrijf waarin je je echt gewaardeerd kunt voelen? Wil je ervaren wat een data professional echt is? Zoek dan niet verder! Wij zijn het meest gekozen bedrijf door IT-professionals in Nederland. Solliciteer nu!

Jouw stage

Als gevolg van vergaande digitalisering van producten en diensten, neemt de hoeveelheid beschikbare data continu toe. Dit geldt ook binnen Facility Management, denk hierbij bijvoorbeeld aan pandbezettingscijfers of het energieverbruik van de ruim 200 ABN AMRO kantoren in Nederland. In 2016 is binnen FM het ‘Business Intelligence’ team opgericht. Om het komende jaar een stevige vervolgstap te maken, zijn onder meer het uitwerken van een strategie rondom digitalisering, het bouwen van datamodellen en het onderzoeken van toekomstige dataflows voorwaardelijk.


De opdracht wordt uitgevoerd binnen het FM Performance Team en richt zich primair op data engineering. Samen met het team zul je actief inzetten op de volgende punten. Het verbeteren van onze datamodellen, het koppelen van bronnen, het stellen van datarequirements richting FM-leveranciers en het meewerken aan de verbetering van FM-datakwaliteit. Daarnaast zal er ruimte zijn om in een supportrol mee te werken aan de strategievorming digitalisering FM.


Je activiteiten omvatten:

 • Meedenken over, en het beschrijven van, het nog verder uit te werken datamodel voor FM;
 • Optimaliseren van de dataflows binnen FM;
 • Beschrijven van de effecten daarvan op de interne data bronnen/bronsystemen;
 • Definiëren van de requirements voor de data die door externe leveranciers over de FM-dienstverlening aan ABN AMRO wordt beheerd/bijgehouden;
 • Verbeteren van het proces voor het verhogen en borgen van de data quality;
 • Ondersteunen van strategy consultants digitalisering bij het uitwerken van scenario’s.

Jouw werkomgeving

Facility Management (FM) is verantwoordelijk voor de huisvesting en de facilitaire en logistieke diensten voor ABN AMRO. Ons team, performance, maakt deel uit van de afdeling Strategy, Innovatie & Organisatie, binnen Facility Management. Binnen performance vind je een divers maar tegelijkertijd hecht en dynamisch team. We gaan in op FM-prestaties, leveranciersprestaties en het beheren van contracten voor FM-producten en -services. Dit omvat diensten zoals schoonmaken, catering, technisch onderhoud en landschapsarchitectuur. Ten slotte werken we ook nauw samen met IT, FM-productontwikkelaars en FM strategy consultants.

Jouw profiel

 • Je bent een WO-student .
 • Je studie heeft betrekking op Data Engineering .
 • Je hebt affiniteit met databases en datastructuren .
 • Je kunt half september starten.
 • Je bent 6 maanden beschikbaar.
 • Analytische geest: je analytische vaardigheden zijn goed ontwikkeld om problemen te deconstrueren en mogelijke oplossingen te heroverwegen.
 • Communicatief vaardig: je kunt informatie op een accurate en duidelijke manier overbrengen.
 • Nederlands spreker: je beschikt over een uitstekend niveau van de taal (gesproken en geschreven), wat cruciaal is.
 • Proactief: je hebt een "hands-on"-mentaliteit.
 • Resultaatgericht: je houdt altijd je doelstellingen in het achterhoofd en neemt praktische stappen om deze te bereiken.
 • Teamspeler: je bent een sociaal persoon die graag in groepen werkt en niet alleen verantwoordelijkheden deelt, maar ook een lach, koffie en natuurlijk succes!

Wat bieden wij

Ben je op zoek naar een verrijkende stage om jezelf te ontwikkelen? Wil je werken in een van de beste werkomgevingen van Nederland? Dan nodigen wij je uit om hier te komen om samen met ons geschiedenis te schrijven, om je stempel te drukken door middel van je harde werk, inzet en gezelschap.

De bankwereld verandert snel en ABN AMRO Bank verandert hierin mee. Daarom investeren we in Kunstmatige Intelligentie, Blockchain, Internet of Things, Big Data Analytics, Robotica, VR, apps & API's, Risk as a Service, IT-beveiliging, nieuwe bedrijfsmodellen en nog veel meer. Bankieren gaat niet alleen over het opslaan en overboeken van uw geld, we gaan verder dan bankieren. Samen met onze 6000 IT-professionals willen we de wereld van het bankieren veranderen.

Daarom moedigen we je bij ABN AMRO aan om jezelf te ontwikkelen tot het broodnodige talent waar de wereld op wacht! Je zult werken met de beste professionals in de business en ook met de nieuwste technologieën, in een creatieve, flexibele en relaxte sfeer. Wij bieden je de mogelijkheid om op te vallen en een verschil te maken.

Geloof je het niet? We nodigen je uit om het zelf te ervaren.

Solliciteer direct!

Ben je al overtuigd om een waardevol lid van ons team te worden? Solliciteer dan direct! Vergeet niet, een goeddoordacht en vooral overzichtelijk CV met motivatiebrief kan er voor zorgen dat jij opvalt in de menigte.

Hoe doe je dat het best?

 • Zet alleen de meest relevante ervaringen in je CV en brief.
 • Presenteer jezelf kort in je brief en vertel waarom juist jij bij ons past. Wat je waardevolle eigenschappen zijn en waar jouw interesse en passie ligt. Hoe zie jij jezelf werken in een zakelijke omgeving?
 • Vermeld duidelijk in welke periode je beschikbaar bent om stage te komen lopen en wat het doel van je stage. (Bijv. vanaf augustus 2019 tot februari 2019, afstudeer/onderzoek/meewerk stage)

We kijken er naar uit om je te leren kennen!

Heb je twijfels, vragen of complimenten voor ons? Bereik ons via email (it.internships@nl.abnamro.com), telefoon (020-3433443) ofWhatsApp (+31 6 831 53373)!

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages